PLAN WASHINGTONA

POTPREDSJEDNIK HDZ-a 'Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović posve je programirana iz SAD-a! To je jasno...'

'Netko tko je visoko rangiran u NATO paktu ne bi mogao ni doći u mogućnost izbora da SAD nisu dopustile kandidaturu', rekao je Jelić
 Goran Mehkek/CROPIX

Svi gradonačelnici gradova i načelnici općina koje drži HDZ zajedno sa svojim koalicijskim partnerima u stranačkim prostorijama pozvali su na opću mobilizaciju članstva i građanstva za nedjeljne predsjedničke izbore. Rekli su da je prošlo vrijeme "braće blizanaca", misleći pritom valjda na Josipovića i Milanovića, te da dolazi vrijeme Kolinde Grabar-Kitarović "s jasnom hrvatskom vizijom, za koju treba glasovati i po mozgu i po srcu, jer je u njoj vidljivo jasno nacionano usmjerenje i "naboj te jasna poruka koja se zasniva na kršćanskim načelnima, odnosno na ćudorednoj, kršćanskoj razini".

Potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić zaključio je da je Kolinda zapravo "kandidatkinja" Sjedinjenih Američkih Država.

- Jasna je međunarodna potpora, prije svega Njemačke, ali ja bih ovdje spomenuo i drugu potporu koja je za područje naše županije itekako bitna, a to je jasna potpora SAD-a. Svi se pitaju gdje je ona čitljiva. Čitljiva je po tome što netko tko je visoko rangiran u NATO paktu ne bi mogao ni doći u mogućnost izbora da SAD nisu dopustile kandidaturu. To je jasno, svaka ozbiljna organizacija, a NATO pakt to jest - možemo biti ponosni da svjedočimo ulasku u NATO pakt, dugogodišnjoj težnji naše unutarnje i vanjske politike - govori o tome da je i ova kandidatura posve programirana - briljirao je Damir Jelić u svojoj izjavi.

Iskoristio je priliku upozoriti "sve one koji donose odluku po "raciu", a manje po emotivnoj liniji da Karlovačka županija ima snažne poveznice s SAD-om, jer 95 posto izvoza naše najveće tvrtke HS produkta je na američko tržište, preko Plive to je Lana (tiskara koja tiska upute za korištenje lijekova op.a.), a Alstom je 100-posto američko vlasništvo".

- To ne govorim zbog bilo kakve špekulacije, nego to govorim zato da u današnje vrijeme, kada je u Hrvatskoj zbog očite nesposobnosti i nesnalaženja Vlade sve veća nezaposlenost, mi bilježimo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji pad nezaposlenosti, i to je ona najbitnija poruka od koje se predsjednik želi amnestirati. Upravo zato što je neaktivan po tom pitanju je vrijeme da dođe netko tko se u potpunosti bori za ovu racionalnu stranu a to je točka broj jedan Hrvatske, to su radna mjesta, napose za mlade ljude - zaključio je Jelić.

Sličnu motivacijsku tiskovnu konferenciju održali su i u redovima SDP-a. Županijski predsjednik i saborski zastupnik te stranke Damir Mateljan Jelićevu izjavu oko programiranosti kandidatkinje Grabar-Kitarović nazvao je glupošću.

- SAD-u ni na kraj pameti nije da podržava bilo kojeg kandidata u Hrvatskoj ili se na bilo koji način miješa u izbore za predsjednika RH, pa još jednom naglašavam - to je glupost - zaključio je Mateljan, dodavši da je bitnije koga podržavaju građani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 14:44