NEPOVOLJNA PROGNOZA

POTOPLJENA SLAVONIJA PRED NOVIM NEVOLJAMA? Za vikend meteorolozi najavljuju još kiše

Slavonski Samac, 170514.Predsjednik Vlade Zoran Milanovic posjetio Slavonski Samac gdje je Sava dosegla rekordno visok vodostaj i prijeti stanovnistvu.Policija i vojska pomazu izgradnji zecijih nasipa.Na fotografiji: Sava u Slavonskom Samcu.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Srijeda je u većem dijelu Hrvatske protekla uz sunčano i vrlo toplo vrijeme. Najviše su temperature zraka izmjerene u Kninu, Osijeku i Slavonskom Brodu, gdje se živa u termometrima popela do 28 Celzijevih stupnjeva.

Samo stupanj manje zabilježeno je u Belom Manastiru, Daruvaru, Đakovu, Karlovcu, Lipiku, Metkoviću, Novoj Gradiški, Vinkovcima i Zagrebu.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak će se nastaviti pretežno sunčano vrijeme, a u mnogim će mjestima ponovno biti vrlo tošlo.

Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, u gorju malo niža, na Jadranu između 13 i 17, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

U petak i dalje pretežno sunčano i vrlo toplo. Potkraj dana u zapadnim krajevima mjestimice su mogući pljuskovi.

U subotu i nedjelju promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom i pljuskovima i to uglavnom u unutrašnjosti te malo svježije.

S obzirom na prilično nepovoljnu situaciju na istoku Hrvatske, koju su pogodile nezapamćene poplave, činjenica da bi ponovno mogla padati kiša ne zvuči pretjerano ohrabrujuće za tamošnje stanovništvo i ljude koji rade na utvrđivanju namočenih nasipa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:02