NOVI DETALJI

POTJERA PO DALMATINI Jastrebarski Romeo od Šibenika do Vrgorca presretačima bježao u Hyundai Atosu!

Postavlja se pitanje kako je mladić (16) u malom automobilčiću bježao pred presretačem koji se na autocesti nosi i s puno „krupnijim i bržim zvjerkama" od automobila?
Dugopolje, 170810.Prometni policajci Kristian Perisic (lijevo) i Tonci Pivic iz postaje Prometne policije Split svakodnevno nadziru promet na autoputu A1 od Dugopolja do Sibenika.Nadzor vrse pomocu vrlo brzog BMW automobila kojim presrecu vozace koji voze prebrzo pri cemu ih snimaju kamerom i naplacuju kaznu od 500 do nekoliko tisuca kuna ovisno o brzini.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

Zabijanjem u presretač šibenske policije na autocesti A1 kod Vrgorca svoj je započeti put od Jastrebarskog do Dubrovnika u nedjelju oko 15 sati neslavno završio 16-godišnjak iz Jastrebarskog, piše Slobodna Dalmacija .

On je, iako to nismo mogli službeno potvrditi, a objavila je jedna domaća televizija, krenuo put Dubrovnika u ukradenom vozilu zbog – ljubavi!

Naime, kako je rečeno u televizijskom prilogu, mladić se preko jedne internetske društvene mreže upoznao s vršnjakinjom iz Dubrovnika. Ne zna se koliko su dugo komunicirali preko interneta, no očito se rodila ljubav i želja da se osobno vide.

Dogovorili su se da će ga ona u nedjelju čekati u 19 sati na Stradunu. Želeći pošto poto vidjeti fatalnu djevojku koja mu je pomutila razum, 16-godišnjak je ukrao susjedov hyundai atos, uključio se na autoput kod Jastrebarskog i krenuo prema jugu. Sve je bilo dobro i bio je neprimjećen dok mu nije ponestalo goriva. Tada je stao na jednu benzinsku crpku kod Šibenika. Natočio je benzin, no kako nije imao novca da plati utočeno, jednostavno je sjeo i pobjegao ne plativši račun. Djelatnici crpke tad alarmiraju šibensku policiju koja upućuje presretač da zautavi lopova.

No, mladić se očito nije obazirao na policijsku pratnju već je i dalje jurio. Videćiu da ga ne mogu zaustaviti, šibenski su policajci pozvali u pomoć splitske kolege koji su mladiću pripremili sačekušu kod Vrgorca. No, dolaskom do kraja autoceste i naplatnih kućica, 16-godišnjak se zabio u presretač.

Uhićen je i zadržan do dolaska roditelja, a protiv njega će biti podnesen niz prijava od strane nekoliko policijskih uprava – od prijave za krađu vozila, krađe benzina do uništenja i oštećenja službenog policijskog vozila.

U cijeloj je priči, za one romantične duše, razočaravajuće da mladić ipak nakraju, nakon 400-njak prijeđenih kilometara, nije uspio vidjeti svoju „draganu“, a pravo je pitanje da li ga je ona uistinu i čekala i koliko dugo na ugovorenom mjestu.

No, s druge se strane postavlja pitanje kako je moguće da je u hyundaiju atosu, malom automobilčiću koji maksimalno može, prema specifikacijama, voziti 142 kilometra na sat (a tu brzinu sigurno nije mogao doseći već maksimalno 120 km/h), 16-godišnjak toliko dugo – od Šibenika do Vrgorca – bježao pred policijskim presretačem koji se na autocesti nosi i s puno „krupnijim i bržim zvjerkama“ od automobila?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:36