GORDAN JANDROKOVIĆ

‘Potez Fasimona je ispravan, očekujem ostavku i drugih članova Uprave Ine, posebno onih hrvatskih‘

Premijer je jasno rekao da traži odgovornost svih članova uprave, bilo da dolaze s hrvatske ili mađarske strane, dodao je

Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozdravio je u srijedu ponuđenu ostavku Sándora Fasimona na mjesto predsjednika Uprave Ine, poručivši kako očekuje da i ostali članovi Uprave podnesu ostavke.

- Smatram da je to ispravan potez, očekujem da i svi ostali članovi uprave podnesu ostavke, jer ono što se dogodilo je evidentno propust Uprave Ine - rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

- Vjerujem da je ovo prva ostavka i da će uslijediti ostavke i svih ostalih članova Uprave Ine - naglasio je.

Na novinarsku opasku da hrvatski članovi Uprave još ne nude ostavke, poručio je kako je pozicija hrvatske Vlade u tom pogledu jasna.

- Pozicija Vlada je jasna, premijer je jasno rekao da traži odgovornost svih članova uprave, bilo da dolaze s hrvatske ili mađarske strane - odgovorio je Jandroković, opetujući da očekuje ostavke i ostalih članova uprave, a posebno hrvatskih članova.

- Očekujem da to naprave, to je stav Vlade i to je stav hrvatske javnosti da moraju preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo - naglasio je.

- Cilj je postignut, ako je predsjednik Uprave, koji dolazi s mađarske strane, podnio ostavku, a zahtjev premijera je bio da svi članovi Uprave odu, onda smo očito napravili prvi korak - rekao je predsjednik Sabora novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:04