MEĐIMURSKI ŽUPAN

Posavec odbio mogućnost suradnje s HDZ-om: ‘Ne želim iznevjeriti birače, uvijek ću ići težim putem‘

Posavec ostaje na svojoj poziciji prije izbora, a to je podrška vladi lijevog centra, iako smatra da su šanse za takav rasplet sve manje

Matija Posavec

 Željko Hajdinjak/Cropix

Čelnik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavac u četvrtak je odbacio svaku mogućnost suradnje s vladajućim HDZ-om nakon izbora, napomenuvši da će uvijek birati teži put u politici kako ne bi iznevjerio svoje birače.

"Želim stvarati snažnu regionalnu opciju u kraju koji je najrazvijeniji najproduktivniji, to je moje političko djelovanje. Ako biram hoću li iznevjeriti očekivanja mojih birača ili ići lakšim putem, a ne težim, uvijek ću ići težim putem upravo zato da ne bih iznevjerio birače", reako je Posavac u izjavi medijima nakon otvaranje škole u Čakovcu.

Međimurski župan time je odgovorio na pitanje postoji li mogućnost da Nezavisna platforma Sjever u bilo kojem obliku podrži HDZ-ovu vladu, ne bude li drugih opcija za formiranje parlamentarne većine.

Podsjetio je da je 2017. godine izašao iz HNS-a u trenutku dok je bio predsjednik Glavnog odbora te stranke, zato jer birači nikako nisu podržavali tadašnji ulazak u koaliciju s vladajućom strankom.

"Ako pratite moj politički život posljednjih 10 godina, on je vrlo jasan, čist i iskren, ma koliko god taj put bio teži, on je takav da je u korelaciji s očekivanjem i voljom birača", dodao je.

Posavec ostaje na svojoj poziciji prije izbora, a to je podrška vladi lijevog centra, iako smatra da su šanse za takav rasplet sve manje.

"Nije da lijevoj opciji ne dajem baš nikakve šanse, matematika kaže da za većinu morate skupit 76 ruku, ako želite imati predsjednika Sabora. No, svatko ima neke uvjete, ovaj ne može s onim, ovaj s onim, to se sve više udaljava od one početne točke", izjavio je.

Međimurski župan ustvrdio je da raspisivanje novih parlamentarnih izbora ne bi bila loša opcija za građane.

"Nije to ništa dramatično ili neviđeno u drugim zemljama. Bolje to nego da se hvataju neki drugi zastupnici i stvara atmosfera koja nije nimalo lagodna. Nove izbore bi podržala većina građana", poručio je Posavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:33