ŠOVINIZAM I UVREDE

PORUKE SA SKUPA HSP-a AS ŠOKIRALE VESNU PUSIĆ 'Ovo je direktna prijetnja... Ima tu posla za DORH, ali i za liječnike'

 Boris Kovačev / EPH

Komentirajući za 'N1 Televiziju' poruke sa skupa HSP-a AS predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić izrazila je uvjerenje kako tu ima posla i za Državno odvjetništvo i za liječnike.

- Ovo je direktna prijetnja, nema to veze s politikom, takvi oriđinali su oriđinali dok ne postanu zločinci - ocijenila je Vesna Pusić prozvavši i vladajući HDZ za veliki doprinos stvaranju atmosfere u kojoj su poruke kakve su odaslane s skupa HSP-a AS uopće moguće.

Da su iskazi i povici ekstremizma simptom sve manje snošljive i tolerantne atmosfere u javnom životu koju potiče vladajuća politika, ocijenili su i u nevladinim udrugama Antifašistička liga, Documenta i Građanski odbor za ljudska prava.

Izrazili su bojazan kako bi verbalne prijetnje političkim neistomišljenicima mogle prerasti u učestalo otvoreno nasilje kao što je, istakli su, već slučaj sa nasiljem nad intendantom riječkog HNK-a Oliverom Frljićem kojem se prijeti i provaljuje u stan.

Frljić se oglasio najavom da ga pritisak kojem je izložen neće odvratiti ni od stavova koje zastupa ni od načina na koji vodi riječko kazalište.

- Mislim da i ustašizacija javnog prostora koja se provodi od novog ministra kulture zahtijeva odlučniji odgovor svih koji žele sačuvati stečeni prostor slobode - poručio je Frljić, kojem je ministar kulture Zlatko Hasanbegović odmah uzvratio ocjenom kako Frljić 'govori propagandne besmislice'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:36