NEMA ŠTEDNJE KAD SLUŽBENICI UČE

Poreznicima iz Ministarstva financija plaćali seminare u luksuznim hotelima

 Jadran Babić / CROPIX

Više od 50 službenika Ministarstva financija iz Zagreba, Siska i Karlovca boravilo je proteklog vikenda na Ekoparku u Bratini u općini Pisarovina, imanju koje je u vlasništvu tvrtke Kraš, kako bi u miru i tišini odlušalo seminare “Aktualnosti u poreznoj upravi i pristupanje u članstvo EU”.

Ne znaju cijenu

Koliko su novca porezni obveznici dali za smještaj i ostale troškove djelatnika Porezne uprave, u Ministarstvu nisu znali odgovoriti, već samo da se radilo o višesatnom radnom sastanku. Slični seminari već su održani u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Slavonskom Brodu, a troškovi za 161 službenika Porezne uprave iznosili su oko 160 tisuća kuna.

Iako se na webu Ministarstva ističe kako se veliki dio stručnog osposobljavanja i usavršavanja pokušava organizirati sa što manjim iznosom sredstava i u vlastitim prostorima, nije uvijek baš bilo tako. Najviše se, recimo, potrošilo u Splitu: 46 zaposlenika Ministarstva spavalo je i jelo u luksuznom hotelu Lav sa 5 zvjezdica.

Promjena lokacije

Niti jedan drugi hotel, kako stoji na webu Ministarstva, nije imao tražene kapacitete. Troškovi su iznosili nešto više od 68 tisuća kuna.Iako se planiralo da službenici poreznih uprava seminar odrade besplatno u prostorijama APIS-a, agenciji u Zagrebu, te da bi se samo za ručak izdvojilo oko 5 tisuća kuna, došlo je do promjene lokacije, pa su seminar slušali na Kraševom imanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 10:21