JAVNI LINČ

Popularna Dalmatinka dala otkaz nakon gnjusnih prijetnji: ‘Doživjela sam nešto najružnije što žena može doživjeti‘

Direktorica Krvavac, bez obzira na ostavku na Facebooku, do sjednice Turističkog vijeća će formalno-pravno biti na čelu opuzenskog TZ-a

Magdalena Krvavac, direktorica Turističke zajednice Opuzen u ostavci

 /SD

Drektorica Turističke zajednice grada Opuzena (TZ) Magdalena Krvavac podnijela je ostavku na tu dužnost posredstvom društvenih mreža.

Razloge je objavila na svojem profilu na Facebooku, ali kako neslužbeno doznajemo, gradske institucije, kao i TZ-ova Skupština i Turističko vijeće nisu zaprimili njezino odstupanje pa se lokalna javnost pita kakav je njezin daljnji status i može li se poruka na društvenoj mreži smatrati pravno valjanim činom.

Magdalena Krvavac je prozvala dio lokalnih udruga i novinara da opstruiraju njezin rad, navodeći, među ostalim, da je se "rezalo" sa fotografija koje su objavljivane na službenoj internetskoj stranici Grada Opuzena.

- Nakon borbe s vjetrenjačama tijekom godinu i tri mjeseca, unatoč procvatu Opuzena u svakom smislu, organizaciji 120 manifestacija, sedam projekata i oko 21.120 eura povučenih sredstava od mojeg imenovanja, doživjela sam u svojem Opuzenu nešto najružnije što jedna žena može doživjeti - rezanje kadrova fotografija na kojima se nalazim kao predstavnica TZ-a, a koje su objavljene na službenoj stranici Grada, javnog opstruiranja mojeg rada i mene kao predstavnice jedne od važnijih institucija u Opuzenu na tradicionalnim manifestacija (Neretvanska brudetijada i Melodije hrvatskog juga) od strane voditeljice programa i opstrukcije mojeg rada, pogrdnog i sramotnog natpisa na vratima ureda TZ-a zbog kojeg Policijska postaja Metković još uvijek traži počinitelja, javnog linča s kojim se svaki dan susrećem od strane predstavnika Udruge "Stari Most" i njihovih simpatizera koji su svaki dan ustrajni u rušenju TZ-a kao institucije i opstruiranja mog rada, odlučila sam dati konačnu ostavku na radnom mjestu direktorice Turističke zajednice - napisala je Krvacac koja je na tu direktorsku dužnost imenovana u ožujku prošle godine.

O ostavci nema ni slova na službenim stranicama Grada i TZ-a. Po zakonu, o ostavci TZ-ova čelnika odlučuje Turističko vijeće većinom glasova nazočnih članova. To tijelo ima predsjednika i osam članova koje bira TZ-ova Skupština vodeći računa da većina članova Vijeća bude iz redova TZ-ovih članova koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost ili pružaju usluge u turizmu.

Predsjednik Turističkog vijeća ujedno je i predsjednik TZ-a, a u ovom slučaju to je Ivan Mataga, opuzenski gradonačelnik. Unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti komentar gradonačelnika koji bi trebao sazvati sjednicu Turističkog vijeća pa ostaje nejasno podržava li gradska uprava ovakav potez Magdalene Krvavac.

Pokušali smo dobiti izjavu TZ-ove direktorice u ostavci, ali na poslana pitanja elektroničkom poštom nije odgovorila. Ostaje, dakle, otvoreno i pitanje je li svoju odluku službeno protokolirala ili je sve počelo i završilo na društvenoj mreži. Njezine odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Upućeniji u događanja u Opuzenu kažu da se radi o "malomišćanskim poslima" s primjesama politike. Gradonačelnik Mataga je nezavisni kandidat koji je na vlast došao uz potporu Mosta. Međutim, u Gradskom vijeću nedavno je izgubio većinu, koju je zajedno s partnerima uspio formirati HDZ.

Direktorica Krvavac, bez obzira na ostavku na Facebooku, do sjednice Turističkog vijeća će formalno-pravno biti na čelu opuzenskog TZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 06:00