DOŠLA NA SVIJET NA 'SICU' STAROG GOLFA

Ponoćna drama: Muž ženu porodio u autu jer im bolnica nije htjela podići rampu!

Spustio sam sjedala, uključio grijanje u autu na maksimum i stalno si ponavljao: Moraš ostati smiren! No nisam točno znao gdje smijem pritisnuti trbuh kako bih pomogao supruzi, uzbuđeno je ispričao otac
Cazma, 050511Drazen Ralica u noci automibilom je vozio trudnu zenu iz Cazme u bjelovarsku bolnicu. Dosao je do ulaza u bolnicu iz Franjevacke ulice kako bi skratio put no tamo je bila zakljucana rampa, njegova sestra Zeljka otrcala je do ulaza i zamolila da je otkljacaju ali nisu htjeli u medjuvremenu porod Drezenove supruge je poceo.Na slici: Drazen Ralica s obitelji.Foto: Dean Vitanovic / Bjelovarski list / Cropix
 Dean Vitanović / Bjelovarskii li

ČAZMA - "Glavica je već bila vani i tad sam shvatio da će naša mala Lucy Nicole tog časa doći na svijet i da nema nikoga osim mene koji joj u tome može pomoći. I učinili smo to u automobilu ispred bolnice". Svoj dramatičan doživljaj koji je završio happyendom prepričao nam je Dražen Ralica iz Čazme, koji je prošli tjedan ženu s trudovima vozio do bjelovarske bolnice. Stari golf dvojka poslužio je, tako, kao improvizirana rađaonica u kojoj se rodila prinova u obitelji Ralica.

- Ni ja ni suprug nismo osobe sklone panici i oboje smo zadržali prisebnost u trenucima kad smo shvatili da ćemo morati sami poroditi Lucy Nicole. Naravno da mi je to bilo jako teško, od bolova se svašta viče i izgovori. To zna svaka žena koja je rodila, pa sam i ja vikala 'vani je, vani je', a i supruga sam vjerojatno počastila raznim epitetima, ali to nas nije omelo i bebica je rođena živa i zdrava.

To nam je drugo dijete pa je toga porod ipak bio nešto lakši i sve se brzo odvijalo. Od puknuća vodenjaka do poroda prošlo je tek nešto više od 35 minuta. Petnaestomjesečni sin Nicky Martin se rađao puno duže i mučili smo se punih devet sati - prisjetila se presretna majka Ivana Ralica. Kako roditelje nikakvi tečajevi ne mogu pripremiti na izvođenje samog čina poroda, supružnici Ralica su u trenutku morali odlučiti kako prihvatiti bebu i nisu pogriješili.

- Spustio sam sjedala, uključio grijanje na maksimum i stalno si ponavljao: Moraš ostati smiren! No nisam točno znao gdje smijem pritisnuti trbuh kako bih pomogao supruzi. U idućem trenutku je beba krenula van, supruga ju je prihvatila za ručice, a ja sam stavio ruku ispod kičme i vrata i tako smo ju porodili. Još je pupčana vrpca bila zamotana oko vrata pa sam i to lagano odmotao i tek tada se potpuno skamenio i pomislio: Što sada? No, to je kratko trajalo. Bebu smo zamotali u moju vestu i potom se dovezli do ulaza u bolnicu, kroz staru hitnu, gdje smo čekali dok nisu sišle dvije babice i u autu prerezale pupčanu vrpcu te potom suprugu i bebu otpremili na odjel - otkriva Dražen Ralica.

Iako je na svijet došla u na prednjem sjedištu golfa, 3250 grama teška i 48 centimetara dugačka Lucy Nicole posve je zdrava beba. Neobično rodilište niti na njoj niti na majci nije ostavilo posljedice, tek je dobila bakteriju što može biti posljedica zamotavanja u očevu vestu ili jakog vjetra koji je puhao te noći, smiju se supružnici Ralica. Zanimljivo je kako su roditelji automobilom bili došli do ulaza u bolnicu, no dočekala ih je zaključana rampa. - Moja sestra Željka, koja je bila s nama u autu, otrčala je do ulaza i zamolila da je podignu, ali nisu htjeli - napominje otac koji je potom morao sam odraditi posao babice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:56