VANJA BILIĆ

Pomoćnik ministra u Milanovićevoj vladi navodno je koristio državni stan iako je imao prebivalište u Zagrebu

Riječ je o Vanji Biliću, pomoćniku tadašnjeg ministra Orsata Miljanića, a danas predstojnika Ureda predsjednika

Zoran Milanović

 Zeljko Puhovski/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u više je navrata kritizirao Vladu zbog činjenice da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić prijavio prebivalište u očevoj kući u Salima na Dugom otoku, a potom iskoristio mogućnost da kao državni dužnosnik dobije pravo na korištenje državnog stana u samom centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici.

Uz niz kritika na račun Frke Petešića, Milanović je rekao i sljedeće:

- Gledajte, imate samo jednu osobu za sada koja je to pravo brutalno zloupotrijebila, ukrala ga i uživa podršku premijera. To je Frka-Petešić. Zasad vaše istraživačke sposobnosti nisu otkrile nikoga tko je kao Frka-Petešić prijavio mjesto prebivališta kod babe i dide, kaže Milanović.

No, kako tvrdi Dnevnik Nove TV, sličan slučaj postojao je i u Milanovićevoj vladi. Kako tvrdi dnevnik.hr, riječ je o Vanji Biliću, pomoćniku tadašnjeg ministra Orsata Miljanića, a danas predstojnika Ureda predsjednika.

Dnevnik.hr piše da Bilić prebivalište "nije prijavio kod babe i dida", ali je zato imao višegodišnje prebivalište u Zagrebu, a usprkos tome je koristio državni stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:40