OČEKIVAO VIŠE

Politički analitičar komentirao kampanju: ‘Pa to nikoga ne zanima, ljudima je najbitnije što se događa u Hajduku‘

‘Kampanja ide na autopilotu, iako smo očekivali da će biti jako turbulentna‘, kazao je Macan

Krešimir Macan


 

 Damjan Tadić/Cropix

U emisiji RTL televizije politički analitičar Krešimir Macan je komentirao aktualni sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra Olega Butkovića, kao i dosadašnji tijek predizborne kampanje.

Macan je na pitanje novinara očekuje li da ćemo ikada doznati poantu sukoba između Butkovića i Milanovića kazao: ‘Ne. Komentirali smo prije emisije da je najbitnije ovo što se događa u Hajduku i da nikog ne zanima što se događa s kampanjom.

Ovo je nažalost zadnja, sporedna stvar. Mi bismo trebali komentirati kampanju, a ispada da jako malo toga imamo za komentirati. Najčešće ovo što se priča u kampanji nikad nema tog epiloga kasnije‘, kazao je.

‘Milanović je bacio tu bombu na početku i poremetio odnose. Dao je zamašnjak lijevoj opciji sa sigurno nešto većom izlaznošću i elektrizirajući te birače.

HDZ se okrenuo terenu i pokušaju da što više svojih privuku nazad stranci i motiviraju ih da izađu na izbore. Akteri koji su između u procjepu pokušavaju uhvatiti što uspijevaju, ali nema tu nekih novih ideja koje bi njih dovela u fokus javnosti. Kampanja ide na autopilotu, iako smo očekivali da će biti jako turbulentna‘, kazao je Macan u emisiji RTL-a.

O sukobu MIlanovića i Butkovića još je dodao: ‘Odgovara to i jednoj i drugoj strani. Milanović nema nikakav poseban sadržaj koji može prezentirati. Njemu odgovara nabrijavati lijeve birače da izađu na izbore tako što potencira HDZ-ove afere‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 23:03