LOKALNI IZBORI

Politička platforma Možemo! u Rijeci političke razgovore vodi nakon drugog kruga izbora

‘Ne želimo samo donositi, odnosno utjecati na drugačije politike već se želimo i na drugačiji način baviti politikom‘
 Goran Mehkek/Cropix

Politička platforma Možemo! Rijeka od prvog kruga izbora niti s jednim kandidatom nije vodila političke razgovore, ni o podršci, ni o suradnji, te će političke razgovore voditi nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika, priopćio je u srijedu Možemo!.

U priopćenju za javnost ističu da se žele očitovati jer se javno spominju kao stranku s kojom se razgovara ili s kojom bi se mogla osigurati većina u Gradskom vijeću Rijeke.

"Ne želimo samo donositi, odnosno utjecati na drugačije politike već se želimo i na drugačiji način baviti politikom. Vjerujemo da su naši birači u svom odlučivanju informirani i autonomni, te da će takvi biti i u drugom krugu izbora za gradonačelnika", stoji u priopćenju.

U političkim razgovorima nakon drugog kruga izbora za gradonačelnika zastupat ćemo zeleno-lijeve politike, za što smo i dobili mandat naših birača. O tijeku razgovora i eventualnim zaključcima obavijestit ćemo javnost u potpunosti i na vrijeme, ističe Možemo!

"Što se tiče podrške kandidatima za gradonačelnika Rijeke, podsjećamo da smo se okupili upravo zato što smo nezadovoljni načinom na koji SDP upravlja gradom, i to nezadovoljstvo nas snažno motivira na politički rad. Željni smo promjene koja će se jasno temeljiti na vrijednostima održivosti, transparentnosti, društvene jednakosti, socijalne pravednosti, građanske participacije i kontrole nad javnim prostorima i javnim uslugama", naglašava Možemo!

No, nastavlja, "ni SDP-ov oponent u drugom krugu isto tako ne donosi promjenu za koju se zalažemo. Dapače, tehnokratska i menadžerska opcija koja se voli predstavljati kao nadideološka, a koju nudi kandidat Štimac, u pravilu je okrenuta ka pretakanju javnih dobara u privatni profit te često zanemaruje socijalnu pravednost".

"Sudeći prema političkim i ekonomskim grupama koje podržavaju kandidata Štimca, neizbježan je zaključak da bi takve politike – karakteristične za ekonomsku desnicu ili neoliberalizam – pobjedom ove političke opcije bile implementirane i u Rijeci. Stoga, kao stranka koja se temelji na drugačijim vrijednostima i zastupa drugačiju viziju razvoja grada, pozivamo naše birače da na izborima ne podrže ovu opciju", stoji u priopćenju.

U svojem političkom radu uvijek ćemo javni interes stavljati ispred privatnog i suprotstavljati se svim modelima upravljanja koji ne poštuju načela uključivosti, demokratske kontrole i društvene pravednosti, zaključuje Možemo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:57