NEOBIČAN TAJMING

Policija zbog Dumbovića upala u poglavarstvo, on polagao prisegu kao vijećnik: ‘Vraćam se da kažem istinu‘

Dumbović je proveo 72 dana u Remetincu zbog sumnje na nezakonito pogodovanje

Privođenje Darinka Dumbovića

 Goran Mehkek/Cropix

I dok je Darinko Dumbović u ponedjeljak prisezao za vijećnika, u petrinjsko je Gradsko poglavarstvo došao PNUSKOK radi izuzimanja dokumentacije upravo u postupcima koji protiv njega vodi USKOK. Nakon što su pokupili dokumentaciju, otišli su u gradsku tvrtku Privreda.

Neslužbeno, izuzeta je dokumentacija vezana uz projekt aglomeracije koji je započet još 2016. godine, a trebao je biti dovršen 2019., no zbog brojnih su se teškoća rokovi stalno probijali. Inače, Dumbović, bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Petrinje, proveo je 72 dana u istražnom zatvoru u Remetincu od 14. lipnja do početka rujna zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju. Bivšeg petrinjskog gradonačelnika USKOK tereti da je u dogovoru sa sinom namještao unosne poslove od Grada Petrinje, a otac i sin dogovorili su s trojicom poduzetnika da će njihove tvrtke podnositi ponude i potom prepuštati izvođenje radova tvrtki Darka Dumbovića.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes ovako je komentirala dolazak policije u gradsko poglavarstvo.

- Mogu potvrditi kako smo dobili obavijest vezano uz istragu. Naravno, o istom nismo bili u mogućnosti obavijestiti širu javnost, niti možemo davati dodatne informacije. Glede informacija u javnosti, kako je istraga vezana uz našu gradsku tvrtku Privreda i projekt aglomeracije, naglašavam kako je, prema informacijama kojima raspolažem, isto vezano uz mandat mog prethodnika. Isto tako naglašavam kako je od grada u više navrata izuzeta opsežna dokumentacija, odnosno veliki broj predmeta, što nam stvara i poteškoće u redovnom poslovanju. Međutim, nisam u mogućnosti komentirati o kojim se predmetima radi i ne mogu potvrditi upite vezane uz istragu i konkretne predmete.

U ime Grada Petrinje i sugrađana želim što brže provođenje istraga i njihov sudski epilog. Ovakvi događaji i dalje od nas rade svojevrsni grad slučaj, usprkos tomu što današnje poslovanje predstavlja potpuni odmak od onog ranijeg, te smo Gradska uprava u kojoj od prvog dana mog mandata stoji obvezujuće pravilo za sve uposlenike i djelatnike, a to je nulta stopa tolerancije na mito i korupciju. Više od navedenog nisam u mogućnosti reći - poručila je Komes.

Dumbović je za N1 rekao da se vraća u politiku ponukan problemima građana.

- Odlučio sam se vratiti jer je Petrinja jedan veliki problem, građani imaju velike probleme, pretrpjeli su jednu od najvećih katastrofa u novijoj povijesti. Nakon dvije godine potresa i mandata ove vlasti, nije se ništa pokrenulo. Grad se pretvorio u destinaciju svih mogućih frustracija - rekao je Dumbović za N1. Upitan dovodi li istraga koja se vodi protiv njega njegovu vjerodostojnost u pitanje, Dumović je odgovorio da je istraga jedno, a ono što je istina nešto sasvim drugo te da ne smatra da je trebao čekati kraj istrage.

- Mene su ljudi posljednja dva mjeseca u gradu susretali i govorili: vrati se u Vijeće, moraš dati svoj glas. Velika pobjeda HDZ-a je velika odgovornost. Vraćam se u ring u kojem sam bio nokautiran. Sa mnom su dva i pol mjeseca hranili narod, ne znam s čime će ga hraniti dalje. Ovdje sam da kažem istinu - rekao je Dumbović za N1.

- S kolegama iz HDZ-a sam upozoravala na nepravilnosti u provođenju tog projekta. Neka izvidi pokažu što se zaista radilo, što nije i na koji način se provodio projekt - rekla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:15