NEPOZNATI DETALJI

Policija više od godinu dana istražuje najbližeg suradnika Miroslava Škore?

Darijo Žepina godinama je radio u policiji. Bavio se poslovima sigurnosti u MUP-u
Darijo Žepina
 Darko Tomas/CROPIX

Što se krije iza naprasnog odlaska Miroslava Škore službeno još nije otkriveno, ali RTL doznaje neke javnosti potpuno neotkrivene, ali znakovite detalje. Dosadašnji glavni tajnik Domovinskog pokreta i čovjek od najbližeg povjerenja Miroslava Škore pod istragom je policije od 2020. godine. Ima li to veze s iznenadnim odlascima može se samo nagađati, no policijska istraga koja traje nije nimalo bezazlena.

Nekad desna ruka Miroslava Škore posljednjih je godinu dana pod ozbiljnim optužbama. Sve je počelo krajem prošle godine, kad je policija službeno osumnjičila Darija Žepinu i to da je preko određenih osoba ubacio uređaj za video i audio prisluškivanje Mate Radeljića.

Riječ je, kako doznaje RTL, o razdoblju od veljače do lipnja 2020. Uređaj je bio postavljen u televizijskom prijemniku, u apartmanu u centru Zagreba, koji je u vlasništvu supruge Mate Radeljića. A sve je navodno otkriveno slučajno - nakon što su snimke iz stana završile u tuđim rukama.

Iz policije ništa nisu htjeli potvrditi: "Ne možemo komentirati slučaj jer obavljanje razgovora s bilo kojom osobom nije informacija koju možemo podijeliti s javnošću".

Mate Radeljić pred kamere nije htio. Kako doznaje RTL, svoj iskaz policiji dao je na samom početku. Suzdržan je i Žepina, koji se trenutačno nalazi na godišnjem odmoru na Hvaru.

Inače, Darijo Žepina godinama je radio u policiji. Bavio se poslovima sigurnosti u MUP-u.

I s Miroslavom Škorom prvo je počeo radeći u njegovu osiguranju. Ubrzo je postao član stranke, pa koordinator, a potom i glavni tajnik. Evo kako je u srijedu objasnio svoj odlazak, svega nekoliko sati nakon što je Miroslav Škoro objavio kako napušta čelno mjesto Domovinskog pokreta.

"Ja jučer i danas non stop odgovaram čemu ostavka, ja smatram da je to moralan čin, ja znam da to u Hrvatskoj politici nikako nije uobičajeno. Mi jednostavno i ovim činom pokazujemo da smo drugačiji od drugih", rekao je glavni tajnik Domovinskog pokreta u ostavci Darijo Žepina.

Mate Radeljić bio je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Jedno vrijeme bio je u izbornom stožeru Miroslava Škore. Sve do 2019. dok nije odjeknula vijest da su se razišli - iz nikad objašnjenih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 11:56