GROZAN PRIZOR

Policija utvrdila tko je vlasnik staforda koji je rastrgao maltezera u centru Pule: ‘Pas je pobjegao...‘

Organizatori sajma su zbog šokantnog događaja zatvorili ulaze u Dom hrvatskih branitelja na sat vremena

Napad staforda u Puli

 Zoran Angeleski/istra24/

Jučer oko 15 sati u Puli na terasi Doma hrvatskih branitelja na psića maltezera u društvu njegove vlasnice nasrnuo je stafordski terijer bez vlasnika u blizini. Unatoč pokušajima starije gospođe, vlasnice 3-godišnjeg maltezera Ria, kao i ostalih ljudi koji su se zatekli pred groznim prizorom, da razdvoji staforda i svog psića, napad je završio tragično, izvijestio je portal Istra24.

Nakon što ga je usmrtio, staford je maltezera odvukao malo niže, do ograde Doma hrvatskih branitelja, te do njega nitko nije mogao prići. Štoviše, staford bez vlasnika se ‘igrao sa svojim plijenom‘ i povremeno bi, napravio krug po terasi, pa se vratio do rastrganog psića.

image

Napad staforda u Puli

Zoran Angeleski/istra24/

Organizatori sajma su zbog šokantnog događaja zatvorili ulaze u Dom hrvatskih branitelja na sat vremena, sve do do dolaska predstavnika gradskog skloništa za pse.

Vlasnica maltezera rekla je da je dobro da staford nije i nju napao.

Danas su iz PU istarske poručili kako nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

- Policija je jučer oko 15.10 sati zaprimila dojavu da je pas, koji nije bio pod nadzorom vlasnika, usmrtio drugog psa u dvorištu u Leharovoj ulici u Puli.

image

Napad staforda u Puli

Zoran Angeleski/istra24/

Dosad provedenim izvidima utvrđeno je kako je pas pasmine američki staford dotrčao do 69-godišnjakinje i napao njenog maltezera te ga je pritom usmrtio. Utvrđeno je kako je američki staford u vlasništvu 44-godišnjaka te da je pobjegao s obližnje adrese. Preuzeli su ga djelatnici azila za pse i smjestili u njihove prostorije.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja te će o napadu psa obavijestiti nadležni veterinarski inspektorat - poručili su iz PU istarske

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:35