PO ULICAMA METROPOLE

Policija uhvatila hrpu dostavljača i taksista u prekršaju: Brojke su poražavajuće ali i zabrinjavajuće...

Od ukupno 203 odrađena nadzora dostavljača na svim prometalima te taksi vozila utvrđena su 103 prekršaja

ilustracija

 Damir Skomrlj/Cropix

Čak 51 posto od zaustavljenih vozača u prometu tijekom preventivno-represivne akcije nadzora dostavnih i taxi vozila uhvaćeno je diljem metropole u različitim prekršajima.

Tijekom utorka i srijede zagrebački policajci ciljano su nadzirali vozače koji obavljaju dostave na biciklima i onim električnim, te mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima i vozilima ali su obuhvaćeni i taksisti jer policija za cilj ima podizanje više razine sigurnosti u cestovnom prometu a u konačnici i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

U dva dana nadzorom je obuhvaćeno ukupno 203 vozila i vozača i pritom su utvrđena 103 prekršaja točnije njih 16 nije koristilo sigurnosni pojas, 11 ih je vozilo žutom trakom, osam ih nije imalo zaštitnu kacigu, a sedam ih je vozilo nogostupom ili po pješačkoj zoni.

Šest vozača odvažno je sjelo za upravljač tehnički neispravnog vozila, pet ih je uhvaćeno u nepropisnoj brzini kretanja, četiri vozača nisu poštivala prometne znakove, a po troje ih je telefoniralo u vožnji i kod sebe nije imalo prometnu dozvolu.

Iz PU zagrebačke kažu još i da je dvoje vozača uhvaćeno sa istekom periodičnog pregleda, jedan da kod sebe nije imao vozačku dozvolu a jedan da je za volanom bio pijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 16:45