IZA REŠETAKA 6 LJUDI

Policija uhitila vlasnike propale Credo banke i predsjednika Uprave Šimu Luketina

SPLIT - Šest osoba, među kojima su predsjednik Uprave Credo banke Šime Luketin te vlasnici banke Boris Barač i Mirko Vuković, uhićeno je jutros u Splitu, zbog sumnje na zlouporabu službenog položaja i zlouporabu u gospodarskom poslovanju, počinjenim u propaloj Credo banci.

Šime Luketin - u sredini

Tereti ih se da su izvlačili kapital iz Credo banke te je tako doveli do propasti.

Podsjetimo, 22.11. Hrvatska je narodna banka toj banci oduzela dozvolu za rad te je pokrenuta njena likvidacija. No, par dana kasnije samo 120 sekundi bilo je dovoljno da dvije banke i jedan investicijski fond - Istarska kreditna banka, Jadranska banka Šibenik i investicijski fond u potpunosti očiste račun posrnule Credo banke , na kojemu poslije toga nije ostala niti jedna kuna!

Dogodilo se to nakon što je Hrvatska narodna banka odlučila da Credo banka ide u prisilnu likvidaciju i kad joj je blokiran račun, pa s njega više nitko nije mogao podizati novac. Zbunjeni štediše i komitenti dolazili su na vrata poslovnica, no svi su bili otpravljeni riječima da novac ne mogu podići i da će sve daljnje informacije dobiti od HNB-a i DAB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:26