KOD GORNJEG VAROŠA

Policija spasila 21 ilegalnog migranta, ostali su okruženi poplavljenom Savom i dozivali upomoć

Do njih se moglo doći jedino plovilom, pa su ih policajci smjestili na službeno plovilo, a zatim prevezli na kopno

Spašavanje migranata

 /Pu Brodsko Posavska

Policajci Postaje granične policije Stara Gradiška u utorak oko 11 sati na poplavljenom djelu u blizini Gornjeg Varoša nastalog zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save spasili su 21 migranta koji su ostali na povišenom kopnenom djelu kojeg je okružila voda te su dozivali upomoć.

image

Spašavanje migranata

/Pu Brodsko Posavska

Do njih se moglo doći jedino plovilom, pa su ih policajci smjestili na službeno plovilo, a zatim prevezli na kopno. Pozvani su i djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji nisu postupali.

Policajci su ih utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, a Crveni križ je osigurao suhu odjeću spašenim osobama.

Nadalje je utvrđen da su strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu te se prema istima postupa sukladno odredbama Zakona o strancima.

image

Spašavanje migranata

/Pu Brodsko Posavska
image

Spašavanje migranata

/Pu Brodsko Posavska

Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, obzirom da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 05:11