KONTRA COVID POTVRDA

Policija se oglasila o prosvjedu ispred Remetinca, dvjestotinjak ljudi tražilo oslobađanje Franciškovića

Prosvjedi koji, potvrdila je policija, nisu bili prijavljeni, počeli su u podne pred zagrebačkim zatvorom

Prosvjednici ispred zatvora Remetinec traže puštanje Marka Franciškovića na slobodu

 Dragan Matic/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je kako nije bilo potrebe za postupanjem policijskih službenika na subotnjem prosvjedu protiv covid potvrda ispred Remetinca.

Prosvjedi koji, potvrdila je policija, nisu bili prijavljeni, počeli su u podne pred zagrebačkim zatvorom Remetinec, gdje se nalazi Marko Francišković protiv kojega je pokrenuta istraga zbog javnog poticanja na terorizam tijekom ranijih prosvjeda protiv covid potvrda.

Prosvjednici su tražili Franciškovićevo puštanje na slobodu, a transparentima su poručivali da je 'suditi Marku', "suđenje narodu i Bogu. Gotovi ste!!!".

Drugi su pak putem transparenata poručili kako ne žele da se njihova djeca cijepe: "Moje unuke nisu eksperiment", "Dosta eksperimenata na djeci", "Predsjedniče pomozite nam", "Jesmo li 95. oslobođeni ili okupirani"...

Mediji izvještavaju kako se na prosvjedu okupilo oko dvije stotine ljudi, prosvjed se u poslijepodnevnim satima preselio na Trg Francuske Republike, a prema nekim medijskim najavama moguće je da prosvjednici produže prema Trgu bana Jelačića ili Markovom trgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 14:02