KRŠILI MJERU

POLICIJA PREKINULA PREDUSKRSNO ROŠTILJANJE UZ BOSUT Vinkovčani se okupili unatoč zabrani, jedan od njih odbio dati osobnu, vikao: 'Imam koronu!'

Ilustracija
 Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Stroga zabrana javnih okupljanja i druženja više od petero osoba na koje svakodnevno u više navrata upozoravaju i stožeri civilne zaštite i mediji, nije zaustavila šestoricu Vinkovčana da u subotu poslijepodne odluče roštiljati uz obalu Bosuta.

No, vrlo brzo o njihovom neposluhu je obaviještena policija koja je došla na mjesto događaja i zatekla ih u roštiljanju i konzumiranju alkohola.

Kada su policajci zatražili njihove osobne iskaznice, jedan od njih odbio je to učiniti i štoviše kazao je policajcima da je zaražen Covidom-19, dok je njegov 53-godišnji prijatelj prijetio policajcima i odgurivanjem ih sprečavao u postupanju prema muškarcu koji nije želio dati osobnu.

Nakon što su policajci zaustavili 53-godišnjaka, njegov prijatelj je nasrnuo na jednog policajca i pobjegao, ali se ubrzo vratio na mjesto događaja s osobnom iskaznicom kada je utvrđen i njegov identitet, a pokazalo se da je riječ o još jednom 53-godišnjaku iz Vinkovaca.

Policajci PU vukovarsko-srijemske potom su priveli obojicu 53-godišnjaka, kojima je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola, a obojica su zaradili kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, PU vukovarsko-srijemska podnijela je prijavu Državnom inspektoratu i protiv zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta koji je u subotu predvečer otvorio svoj lokal za četvero gostiju i omogućio im konzumaciju pića unatoč strogoj zabrani rada ovakvih objekata.

Ovo je, inače, četvrti takav slučaj u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:26