SKORO SE UTOPILI

Policajci ATJ Lučko uskočili u rijeku i iz Kupe spasili migrante među kojima je bilo žena i djece

Dvojica policajaca izvukla su migrante na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć

Specijalci ATP Lučko i spašeni migranti

 PU Karlovačka

Nakon brojnih optužbi migranata prema policiji za nasilno postupanje prema njima, stiže jedna lijepa vijest - iz policije. Njihovi su službenici, kažu, spasili grupu migranata od utapljanja u Kupi.

- Policijski službenici ATJ Lučko koji na području Policijske uprave karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros - 25. studenog - kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali preko rijeke nezakonito preći državnu granicu u pravcu Republike Slovenije, javili su iz PU karlovačke.

image

Specijalci ATP Lučko i spašeni migranti

PU Karlovačka


U rijeci su, navode, uočili više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna osoba je već bila i životno ugrožena te su dvojica policijskih službenika uskočila u rijeku i spasila ih izvukavši ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć.

- Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni - piše karlovačka policija.

image

Specijalci ATP Lučko i spašeni migranti

PU Karlovačka


Policijska uprava karlovačka, napominju, provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:46