ODLUKA USTAVNOG SUDA

Policajac dobio odštetu jer mu već 9,5 godina sude zbog lažnih putovnica za srpsku mafiju

Ovo je prvi put da je uskočki predmet, dakle najopasniji kriminal, uvršten na listu onih za koje zbog aljkavosti sudova država mora plaćati penale

Miroslav Šeparović (lijevo), Zvonko Šendulović (gore desno), krivotvorena putovnica Milorada Ulemeka Legije (dolje desno)

 Cropix

Prije devet i pol godina USKOK je protiv osječkog policajaca Zorana Rudničkog otvorio istragu, a potom podigao optužnicu u kojoj ga terete da je dio organizirane kriminalne skupine koja je srpskim mafijašima pribavljala krivotvorene hrvatske putovnice.

Policajac je, prema optužbi, dostavljao podatke o Srbima koji su izbjegli iz Hrvatske, a hrvatski konzulati u BiH koristili njihova imena kako bi na originalu mafijašima izradili hrvatske dokumente.

Rudničkom do danas nije presuđeno i ne zna se hoće li odgovarati i kada za to što je kao policajac surađivao s kriminalcima umjesto da ih progoni i privodi pravdi. Umjesto presude Županijskog suda, Rudnički je dobio odluku Ustavnog suda prema kojoj će mu država isplatiti 14.100 kuna zato što dugo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:30