PLOVIO IZ SISKA

POLA BEOGRADA OSTALO BEZ VODE Hrvatski šlep prevrnuo se u Savi, proizvodnja pića obustavljena

Dio Beograda ponovno će piti vodu kada inspekcijske službe provjere da li je savska voda ponovno ispravna za proizvodnju vode za piće
 Danijel Soldo/Cropix

Riječni šlep s više od 800 tona pirita, koji je plovio Savom pod hrvatskom zastavom i pripada "Dunavskom Lloydu" iz Siska, prevrnuo se oko 7,20 sati u srijedu na sidrištu Luke Beograd zbog čega je obustavljena proizvodnja vode i dio Beograda je bez vode za piće, piše Slobodna Dalmacija.

Dio Beograda ponovno će piti vodu kada inspekcijske službe provjere da li je savska voda ponovno ispravna za proizvodnju vode za piće.

Priopćeno je da prigodom prevrtanja riječnog šlepa nitko nije stradao.

Riječni šlep kompanije iz Siska prevozio je pirit za izvoz i nalazio se s još tri šlepa na lučkom sidrištu gdje su se obavljale carinske formalnosti.

"Mišljenje je lučkog kapetana da se riječni šlep prevrnuo zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samom šlepu. Luka "Beograd" odmah je reagirala i obavijestila sve nadležne organe - riječnu policiju i Lučku kapetaniju, koja trenutačno obavlja izvide, stoji u priopćenju Luke Beograd, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 04:29