DIV NA NERETVI

Pojavila se prva snimka pukotine na grandioznoj građevini koja bi trebala bitno skratiti put od Splita do Mostara

Ranije je najavljeno da će most biti pušten u promet prije ljetne sezone, no ljetos je otkrivena pukotina koja još nije sanirana
 Tom Dubravec/cropix, Screenshot/youtube

Između stupova S3 i S4 na mostu Počitelj došlo je do puknuća, što se pripisuje lokalnim nepravilnostima pri postavljanju kablova za prenaprezanje, kako tvrde izvori.

Most Počitelj ima ukupno šest stupova i dva upornjaka, s visinom od gotovo 100 metara i duljinom od gotovo kilometra. Vrijednost radova na izgradnji mosta Počitelj iznosi 28.114.889,53 eura bez PDV-a, piše Slobodna Dalmacija.

Ranije je najavljeno da će grandiozni most, s kojim bi se put iz Splita u Mostar skratio na sat i pol vremena, biti pušten u promet prije ljetne sezone, no ljetos je otkrivena pukotina koja još uvijek nije sanirana.

Autoceste FBiH, zajedno s izvođačem i nadzorom radova, poduzele su mjere za rješavanje problema, a angažirana je i slovenska projektantska tvrtka "Ponting" koja je dostavila tehničko rješenje. S obzirom na to, očekuje se brzo rješenje problema i otvaranje mosta, piše Slobodna Dalmacija.

U međuvremenu, Nermin Leto, pratitelj aktivnosti na Koridoru 5C, objavio je ekskluzivnu snimku pukotine na najvećem mostu u BiH na svom YouTube kanalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:02