MATIJA POSAVEC

POJAČANJE RESTART KOALICIJE Međimurski župan priključuje se Davoru Bernardiću, otkrio hoće li ostati župan ako dobije mandat

Matija Posavec (lijevo) i Davor Bernardić
 SDP Twitter

Matija Posavec i predsjednik SDP-a Davor Bernardić postigli su dogovor da se međimurski župan kao nezavisni kandidat pridruži Restart koaliciji.

- Našoj RESTART koaliciji u Međimurju se danas priključio nezavisni župan Matija Posavec. Spremni smo za izbore. Hrvatska zaslužuje novi početak, poručio je šef SDP-a.

Matija Posavec na toj listi dobio bi dva mjesta, a on, drugo mjesto na listi, koje već pozicijom na listi osigurava ulazak u Sabor i još jednog svog kandidata za zastupnika.

– U koaliciju ulazim isključivo kao nezavisni, a ne kao član SDP-a. Zastupam svoju politiku, svoje uvjete, svoje vrijednosti i svoje teme koje su zapravo i bile rezultat pregovora u svemu tome. SDP ima platformu, a ja ime. Sve dalje ovisi o rezultatu izbora. Funkcija župana i saborskog zastupnika je nespojiva. Ako rezultat izbora bude takav da bih morao u Saboru biti oporbeni zastupnik u Sabor neću ići, zato sam dogovorio još jedan mandat kao moguću zamjenu. Ukoliko koalicija uspije dobiti vlast, tada se drugačije miješaju karte. Izbori su samo prvo poluvrijeme utakmice, najavio je jučer Posavec za Međimurske novine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:46