ZABETONIRAO JADRAN

Pogledajte što je ovaj tip napravio kako bi dobio svoju plažu i bazen u moru: ‘Molim vas, ne pišite o tome...‘

Jedan apartman iznajmljuje za 800 eura tjedno. A ima ih tri. Ni povremene kazne mu stoga nisu problem...

Novi zidovi i nasipi u samom moru

 Čitatelj/Morski.hr

U malenom mjestu u blizini ušća Neretve dogodila se uzurpacija pomorskog dobra. Radi se o mjestu Blace, a o svemu izvještava Morski.hr nakon reagiranja čitatelja.

- Znam da ste se svega nagledali, ali ovo će vas šokirati. Tamo možete naći zidove uz more kojima se ograđuju ‘‘privatne‘‘ plaže, betonske blokove u obliku ogromnih saksija za cvijeće koje služe kao barikade, betonizaciju nekoliko kilometara plaže. Ovo sve možete vidjeti ispred crkve i okolo crkve. A vidi se i na Google kartama, ističe čitatelj.

Nastavlja kako se tamo nalazi i bazen na samoj plaži, metar i pol od mora.

- To se sve lijepo vidi i na Google kartama. Šaljem u prilogu. Malo dalje tip je razbio morske stijene i nasuo kamenja duž 200 metara da betonira sebi plažu. Ima toga još. Nema parkinga, a parking koji je dostupan je pod koncesijom i pod ključem. Sve je divlje i zbrda zdola - poručuje čitatelj koji moli za anonimnost.

Tragom ove priče, portal Morski.hr nazvao je vlasnike objekta ispred kojeg je niknula izbetonirana i popločana riva i sunčalište, a onda odmah potom i bazen. Na satelitskim snimkama iz 2022. i početka 2023. godine od bazena se vidi tek njegova betonska obloga, a do ljeta je bio spreman za turiste.

Radi se o apartmanu Ema, koji se nalazi u ulici Ponta Planika. Na Bookingu se oglašava kao apartman s privatnom plažom.

Na pitanje novinara imaju li dozvolu za gradnju bazena i rive ispred kuće, stiže sljedeći odgovor:

- Pa... aaa... a zašto me to pitate? Ne razumijem... aa... Vi me zovete, odakle, iz Zagreba?, izjavio je navodno sin vlasnika apartmana na telefon.

Nakon napomene novinara da je to ilegalno i da je izgrađeno na pomorskom i općem dobru, odgovara da mu je to poznato.

Odgovarajući na komentar novinara, potvrđuje da kako je svjestan da će sve morati rušiti.

- Pa morat ću rušiti, da... Bila je inspekcija i to moramo zatrpati, da. Pa, plan je da to srušimo na jesen sad, govori na telefon, a potom upita novinara hoće li to objavljivati jer ne želi u novine.

Na kraju razgovora se predstavlja kao Željko Bartulović, kao sin od vlasnika, iako je u katastru upravo osoba njegova imena i prezimena upisana kao vlasnik objekta ispred ovog bazena.

image

Novi zidovi i nasipi u samom moru

Čitatelj

Potom moli novinara da ne objavljuje vijest o ilegalno izgrađenom bazenu i sunčalištu jer će on to sve uskoro riješiti.

- Ne bih volio da to sad opet izlazi. Ionako plaćam velike kazne. Platio sam 4 tisuće eura kazne - kaže nam vlasnik koji je potvrdio da iznajmljuje tri apartmana u kući.

Inače, uvidom u stranicu za iznajmljivanje Booking.com, cijena najma jednog apartmana za tjedan dana je oko 800 eura. To znači da za mjesec dana može dovoljno zaraditi da plati više od dvije ovakve kazne, piše portal Morski.hr.

image

Novi zidovi i nasipi u samom moru

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:40