ZADNJI LET BRUXELLES-ZAGREB

POČETAK RUŠENJA JOSIPOVIĆA Kolinda se oprostila od kolega u NATO-u i spremna je za povratak u Zagreb

Neće biti nimalo šovinizma ni nacionalizma ili omalovažavanja homoseksualnih osoba. Ona je ono što se u EU označava kao ‘modern conservative’, kažu iz najužeg tima
Zagreb, 201211.Hotel Esplanade.Kolinda Grabar Kitarovic, pomocnica glavnog tajnika Sjeveroatlanskog saveza za javnu diplomaciju.Foto: Goran Mehkek / Cropix *** Local Caption ***
 Goran Mehkek / CROPIX

Ovo je važan tjedan za Kolindu Grabar-Kitarović. Tjedan nakon kojega više nema natrag, diskretno je u nedjeljno poslijepodne procijenio jedan bliski suradnik predsjedničke kandidatkinje HDZ-a.

U Hrvatskoj je provela samo nekoliko dana, za vikend je nakratko otišla u Krapinu i tamo žestoko kritizirala Ivu Josipovića.

Situaciju u Hrvatskoj opisala je kataklizmičkim rječnikom, upozorila na katastrofalno gospodarsko stanje, bankrot pred kojim se nalazi država i sve veći odlazak mladih ljudi, a oplela je naravno i svog suparnika izjavom kako je za to “direktno odgovorna nesposobna, aktualna Vlada, kojoj je u svemu pomogao predsjednik Josipović svojom šutnjom i nečinjenjem”.

Onda je došao taj, prema riječima njezinih bliskih suradnika, strahovito bitan tjedan, ključan moment njene kampanje, piše Globus.

Bilo je planirano da u ponedjeljak s Plesa otputuje u Bruxelles i to posljednji put kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-saveza za javnu diplomaciju. Došlo je vrijeme da se oprosti od ekipe s kojom je provela tri godine na važnoj funkciji, kako bi se mogla potpuno posvetiti predstojećoj predsjedničkoj kampanji.

Oproštajni parti. Situacija se promijenila u samo nekoliko sati. Najprije je otišla na Kaptol sastati se s kardinalom Bozanićem, a stigao je i neočekivani telefonski poziv. Bio je to Zdenko Čilić, otac Marina Čilića koji ju je pozvao da u utorak dođe u Međugorje na slavlje u povodu pobjede na US Openu.

Kolinda Grabar-Kitarović objeručke je prihvatila ponudu Čilićevih kao neočekivani propagandni dar i zaputila se u Hercegovinu. U Bruxelles je trebala otputovati u srijedu ujutro iz Splita. Na farewell party.

Tijekom srijede, saznaje Globus , razdužila se u Sjedištu NATO-a, pozdravila suradnike, pokupila svoje stvari i pripremila se za odlazak.

Interesantno – službena web-stranica Sjevernoatlantskog saveza početkom tjedna još nije bila najavila informaciju o odlasku pomoćnice Andersa Fogha Rasmunssena, glavnog tajnika NATO-ove alijanse.

Ali za ovu priču to je ionako manje važno. Puno bitniji je podatak da se Kolinda Grabar-Kitarović u Zagreb treba definitivno vratiti ovaj četvrtak, 18. rujna, i konačno se uključiti u izbornu utrku.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:50