POJAČAN PROMET

Počele velike gužve zbog povratka s produženog vikenda, na A1 nesreća i kolona od 13 kilometara

Zbog prometne nesreće vozi se usporeno i na državnoj cesti DC1 kod mjesta Selište Drežničko

Kolona u smjeru Zagreba

 HAK

Zbog prometne nesreće na 34.+350 kilometru autocste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Vukova Gorica i Karlovac i Jastrerbarsko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 13 kilometara, izvijestio je HAK danas poslijepodne na svojim web stranicama.

Opasnost je od naleta na životinja (uočena je srna) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između 31. i 32. kilometru pa HAK apelira na vozače da budu dodatno oprezni.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC1 kod mjesta Selište Drežničko vozi se usporeno.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti DC1 čvor Udbina-Klapavice, državnoj cesti DC99 između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, zagrebačkoj obilaznici (A3) i riječkoj obilaznici te otoku Krku i Krčkom mostu, Jadranskoj (DC8) magistrali, Istarskom ipsilonu, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, državnoj cesti DC1 čvor Udbina-Klapavice, državnoj cesti DC99 između mjesta i čvora Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, zbog jakog vjetra, vozi se uz ograničenje brzine, ali autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

U priobalju puše bura pa je na snazi niz zabrana i ograničenja u prometu za pojedine skupine vozila.

Pojačan promet u poslijepodnevnim satima očekuje se na cestama u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocesti A1 od čvora Bosiljevo II u smjeru Zagreba, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, otoku Krku i Krčkom mostu, Jadranskoj (DC8) magistrali, Istarskom ipsilonu, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu, javlja HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:39