SNAŽNA POTPORA

Plenković u Gospiću: Vjerujem da će Petry pokazati zašto treba biti novi župan

Petry je u prvom izbornom krugu osvojio 32,04 posto glasova, a Milinović 33,26
Andrej Plenković
 Robert Fajt/Cropix

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je u Gospiću dao “snažnu potporu” kandidatima za župana i gradonačelnika Ernestu Petryju i Mariju Stilinoviću, a za Petryja je rekao kako vjeruje da će građanima “pokazati zašto bi on trebao biti novi ličko-senjski župan”.

Čestitajući Petryju i Stilinoviću na odličnom rezultatu u prvom izbornom krugu, Plenković je rekao kako se Petry među novim HDZ-ovim kandidatima pokazao “najpolitičnijim od svih” te kako vjeruje da će građanima u idućim danima do izbora “pokazati zašto bi on trebao biti novi ličko-senjski župan”. Plenković je pohvalio i izborne rezultate HDZ-a u Novalji, Senju i u nekim općinama.

"U godinama pred nama očekujem nastavak kvalitetne suradnje, da se omogući gradovima i općinama više prihoda", rekao je, ističući da je od 2017. do sada za tu županiju osigurano 37 posto više novca.

"Lika zajedno s Dalmatinskom zagorom, Gorskim kotarom i Banovinom spada u prostor za koji će se napraviti ekstra napor za ravnomjerniji regionalni razvoj", rekao je Plenković, dodajući da to zahtijeva “jedan stalni partnerski dijalog”.

Ponovni dolazak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u Gospić, nakon što je nedavno bio i podupro kandidata HDZ-a na lokalnim izborima za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Marijana Kustića, pokazuje koliko stoji iza Ličko-senjske županije i koliko je podržava. Lokalni je HDZ “definitivno u prvom krugu pokazao da smo utvrda i da je HDZ najjača politička opcija u Lici”, rekao je Kustić.

Također je rekao da u drugom izbornom krugu očekuje da će 30. svibnja slaviti “novog župana Ernesta Petryja”, te da u Novalji očekuje pobjedu HDZ-ova kandidata Ivana Dabe i promjenu u Otočcu, a stranka će, kako je rekao, učiniti sve da i u Gospiću Mario Stilinović ostvari dobar rezultat.

Stilinović je osvojio 23,5 posto glasova i u drugom izbornom krugu se nadmeće s dosadašnjim gradonačelnikom Karlom Starčevićem, koji je osvojio 47,42 posto glasova.

Stilinović je pak istaknuo izborne rezultate HDZ-a u Gradskom vijeću, koji “osiguravaju kvalitetan rad”, te je najavio “rad na konsolidaciji stranke i na daljnjem povratku povjerenja birača”.

Pozvao je birače da izađu na izbore i u drugom krugu te da izaberu “najbolje, one koji osiguravaju sinergiju državne, županijske i gradske vlasti da bi mogli ostvariti što bolje rezultate i Gospić i županiju učiniti boljim mjestom za život”.

Petry je ocijenio da je, kada se zbroje glasovi, 67 posto stanovnika glasovalo protiv sadašnjeg župana te da u drugome krugu očekuje "velebnu pobjedu".

Istaknuo je da se njegov protukandidat - župan Darko Milinović za vrijeme mandata ponajprije bavio “sam sa sobom urušavajući HDZ na lokalnoj razini, nakon toga osnivanjem stranke LiPO", te više, kako je rekao, "neće dopustiti da radi cirkus od Ličko-senjske županije".

Petry je u prvom izbornom krugu osvojio 32,04 posto glasova, a Milinović 33,26.

Na pitanje novinara zašto nije pristao na sučeljavanje s Milinovićem čak ni u stranačkim prostorijama HDZ-a, kako mu je on predlagao, Petry je odgovorio: “Nismo na to spali, Milinović je prošlost HDZ-a i Ličko-senjske županije."

Predsjednik HDZ-a Plenković u Gospiću je bio sa zamjenikom Tomom Medvedom i potpredsjednikom stranke Olegom Butkovićem te s glavnim tajnikom Krunom Katičićem.

Prije Gospića oni su u Karlovcu također dali podršku kandidatima HDZ-a koji su ušli u drugi izborni krug, županici Martini Furdek-Hajdin i gradonačelniku Damiru Mandiću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:22