PORUKA SUĆUTI

Plenković: ‘Šeparović je odgojio generacije mladih pravnika, ali i dao obol stvaranju Hrvatske‘

Prof. Zvonimir Šeparović, pravnik i nekadašnji ministar, umro je u nedjelju u Zagrebu u 94. godini

Premijer Andrej Plenković

 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je u ponedjeljak sućut obitelj u povodu smrti Zvonimira Šeparovića, prof. dr. emeritusa i bivšeg ministra, istaknuvši da je njegov obol u povijesnim trenucima stvaranja hrvatske države bio izniman u svim područjima njegova djelovanja.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku uglednoga hrvatskog pravnika, znanstvenika i političara, gospodina Zvonimira Šeparovića.

Kao vrstan znanstvenik u području pravnih znanosti svoj je akademski doprinos dao odgojivši mnoge generacije mladih hrvatskih pravnika. Ugledan profesor, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu te rektor Zagrebačkoga sveučilišta 1989.–1991., svoja je znanja i iskustva prenosio predajući na domaćim i međunarodnim sveučilištima", naglasio je premijer Plenković u izrazima sućuti.

Prof. Šeparović bio je osnivač i svjetskog i hrvatskog Žrtvoslovnoga društva čiji su znanstveni radovi iz područja kaznenoga prava, kriminologije, medicinskoga prava, bioetike i viktimologije i međunarodno valorizirani članstvom u Europskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

U svom će političkom angažmanu ostati zapamćen po doprinosu u radu više hrvatskih vlada; napose kao ministar vanjskih poslova u vrijeme priznavanja hrvatske države te ministar pravosuđa, naveo je premijer.

"Odlaskom Zvonimira Šeparovića Hrvatska je ostala bez uglednog znanstvenika i domoljuba, čiji je obol u povijesnim trenucima stvaranja hrvatske države bio izniman u svim područjima njegova djelovanja", dodao je premijer Plenković, koji je izraze sućuti obitelji Zvonimira Šeparovića uputio u svoje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske".

Prof. Zvonimir Šeparović, pravnik i nekadašnji ministar, umro je u nedjelju u Zagrebu u 94. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:21