NOVI VERBALNI RAT

Plenković se okomio na Milanovića: ‘Sve je laž, pun je gnoja u smislu karaktera‘

Mi ovako nešto naopako, zlo, pokvareno još nismo imali na političkoj sceni i žalosno je da se moramo time baviti, rekao je

Andrej Plenković

 Davor Pongracic/Cropix

Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon sastanka sa sindikatima aktualne političke teme. Osvrnuo se na najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića.

- Vidjeli ste danas ponovno, očito koristi svaku priliku da nastavi sa svojim pefidnim laganjem. Inzistiram na tome da je to jedno perfidno, osmišljeno laganje koje se sastoji od tri točke - prva je da se pokriva od supstance teme, što više govori, to se bolje vidi kako je duboko uvučen u ovaj orkestar koji se odnosi na pismo koje su potpisali heroji Domovinskog rata i hrvatski generali.

Drugo je da kontinuirano nastoji izmisliti lažne teme koje smo navodno rekli ja, Tomo Medved ili bilo tko drugi iz HDZ-a kako bi stvorio medijski dojam da je netko od nas rekao nešto protiv generala ili heroja Domovinskog rata. Još jedna perfidna laž. Mi smo tu temu komentirali, komentirali smo je, između ostaloga, nakon stranačkih tijela, na niz upita saborskih zastupnika dok se ovaj kukavički sakrivao i gledao što će tko reći. To je istina. Prvo, pokrio se kukavički, umjesto da sam kaže, ako je već u dogovoru, 'napišite zahtjev za pomilovanjem i ja ću pomilovati'. Čemu predstava s generalima? Što generali imaju s tim?

No tu se vidi cijeli plan. Plan je napraviti sukob, izmisliti lažne teze koje navodno izgovaram ja ili netko iz HDZ-a da bi se iskreirao sukob između HDZ-a i generala. Sve je laž, provjerljivo, jasno se može utvrditi. On u eter izmišlja tezu da smo mi rekli da su generali pudlice. Koliko podao netko mora biti, istinski pokvaren, u korijenu moraš biti pokvaren za tako nešto da bi se onda kasnije to prenosilo. Važno je da to javnost razumije. Prvo se kukavički pokriva u orkestru, onda izmišlja lažne teze koje bi u konflikt trebale dovesti HDZ i generale.

I treća teza, najgora, najgnjusnija teza, to samo netko tko je pun gnoja, gnoja u smislu karaktera, to je valjda taj karakter koji je... Znate zašto gnoj služi i od čega nastaje, to ne moram objašnjavati. Nastoji baciti tezu o Udbi i udbašima na druge, na HDZ, na mene, na mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana. Stupanj zla koji postoji u nekome tko je nažalost dobio povjerenje birača, stupanj projiciranja na druge svih svojih malignih svojstava je neviđen na hrvatskoj političkoj sceni.

Imamo jednoga trovača koji je u biti anomalija hrvatskog političkog sustava koji nema drugu zadaću, njegov jedini cilj je destabilizirati institucije, unositi razdor među Hrvatima i duboke podjele u hrvatskom društvu, izmišljajući, lažući, i to patološki, iznoseći svo zlo koje u sebi ima. On koristi riječi da je netko prištav, to znači da čovjek gleda sebe u ogledalu i jako je žalostan kako izgleda, onda vlastite prišteve želi projicirati nekome drugome. Mi ovako nešto naopako, zlo, pokvareno još nismo imali na političkoj sceni i žalosno je da se moramo time baviti - rekao je Plenković, a prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:33