JUTARNJI DOZNAJE

Plenković sazvao sastanak nove većine, održat će se u poznatom zagrebačkom restoranu

Uz predstavnike HDZ-a i Plenkovića, na sastanku će biti predstavnici manjina, Dario Hrebak, Predrag Štromar i Radimir Čačić
Restoran Baltazar
 Berislava Picek/Cropix

Sastanak nove parlamentarne većine, kako nam je potvrđeno u HDZ-u, održat će se danas u 13 sati u zagrebačkom restoranu Baltazar.

Uz predstavnike HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića, na sastanku će biti predstavnici nacionalnih manjina, predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, predsjednik HNS-a Predrag Štromar i predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Premijer će sutra konačno objaviti sastav svoje buduće Vlade i ministarstva, a ako Državno izborno povjerenstvo u četvrtak ujutro u 9 sati objavi i konačne rezultate izbora, nakon što su se oni ponavljali na jednom biračkom mjestu u Raši, Plenković će, kako doznajemo, s već prikupljenih 76 potpisa u dogovoru sa Zoranom Milanovićem isti dan odmah nakon sjednice Vlade u 12 sati ići po mandat kod predsjednika Republike, a poslijepodne ide na Europsko vijeće u Bruxelles.

Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi se sazvati za 22. srpnja. Na njoj se planiraju donijeti sistemski zakoni o novoj strukturi Vlade, Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa trebao bi ići u prvo čitanje, a na istoj sjednici glasalo bi se i o povjerenju novoj Vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:26