SJEDNICA VLADE

Plenković: ‘Neće biti dobro ako će se izbori u BiH održavati po sadašnjem zakonu, Hrvati moraju biti ravnopravni‘

Na dnevnom su redu sjednice dvije odluke o donošenju Programa potpore

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/Cropix

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nakon 11 sati počela je sjednica Vlade. Uvodno se na sjednici obratio premijer Andrej Plenković.

- O Ukrajini sam neki dan razgovarao s predsjednikom Zelenskim te ćemo toj zemlji nastaviti pružati podršku, rekao je premijer pa se osvrnuo i na situaciju u BiH:

- Tamo je nužno mijenjati izborni zakon. Ako se budu održavali po postojećem zakonu to će biti loše za BiH, što vidimo i danas. Mora se pronaći rješenje s kojim će i Hrvati biti potpuno ravnopravni s druga dva konstitutivna naroda u BiH, rekao je premijer.

Plenković je rekao i da je jutros u Zagrebu bila i bugarska ministrica vanjskih poslova te da se razgovaralo o daljnjem osnaživanju odnosa dvije zemlje.

Na dnevnom su redu sjednice i dvije odluke o donošenju Programa potpore. Prva je za potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom covid-19 u ovoj godini, a druga za potpore posrednicima u lancu doniranja hrane i/ili banci hrane. Vlada će donijeti i odluku o produljenju istražnog razdoblja u svrhu istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na istražnom prostoru ugljikovodika "DR-02".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:21