SJEDNICA U NSK

PLENKOVIĆ NA VLADI O POPUŠTANJU MJERA 'Svi resori dobili su zadatke predložiti koje bi se aktivnosti mogle opet pokrenuti'

 
 Davor Pongračić / CROPIX

Na današnjoj sjednici je Vlade iznesena je informacija o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanima za koronavirus u Hrvatskoj, kao i informacija o aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Uvodno je premijer Andrej Plenković kazao kako je svaki resor dobio zadatak predložiti koje bi se aktivnosti mogle reaktivirati u sljedećim tjednima. "Nakon što prijedlozi stignu, tražit ćemo od epidemiološke struke preporuke", kazao je premijer, a javlja N1.

''Moramo voditi računa o tome da napravimo hodogram aktivnosti koje se mogu stavljati u funkciju'', rekao je predsjednik Vlade.

Plenković je rekao da će idućeg tjedna na primjeren način obilježiti komemoraciju u Jasenovcu, i obljetnicu akcije Bljesak.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da u Hrvatskoj 19.256 testiranih, od kojih 1.741 pozitivnih.

Porast broja oboljelih je i dalje linearan. U RH prosječna dob je 50,26 godina, a 48,1 posto oboljelih su muškarci.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirao je uoči sjednice Vlade popuštanje mjera stožera uvedenih zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, piše N1.

"Dobili smo upute da sutra formirano neke mjere, po logici po sektorima u kojima vidimo da postoji prostor da vidimo kako se mogu opustiti mjere, predložit ćemo tim sektorima opuštanje. Pratit ćemo kako se kreće zaposlenost i nezaposlenost, pa uvoditi opuštanje mjera na način da to ne ruši epidemiološku situaciju. Naš će biti prijedlog, ali zadnja je ona epidemiologa", rekao je Aladrović, najavivši određenu gospodarsku aktivnost.

Komentirajući smanjenje plaća, Aladrović je rekao da je korekcija plaća državnih i javnih službenika jedna od mogućnosti, ali da se još nije dogovorilo koliko bi to moglo biti, ako bude. "Pozvat ćemo socijalne partnere na sastanak da vidimo kakva su njihova očekivanja i nadam se da ćemo postići određeni konsenzus", rekao je Aladrović.

Plenković: Idući tjedan obilježit ćemo Jasenovac, a potom i 'Bljesak'

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade da će se idućeg tjedna na primjeren način obilježiti komemoracija u Jasenovcu 22. travnja, ali i obljetnica operacije Bljesak koja je započela 1. svibnja.

"Mi ćemo idući tjedan na primjeren način obilježiti i komemoraciju u Jasenovcu. Na tome radimo, ministrica kultura i ostali ministri", rekao je premijer na sjednici Vlade.

Najavio je i da će isto tako obilježiti i 25. obljetnicu operacije Bljesak koja će biti u Okučanima, a na čemu rade ministar branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar obrane Damir Krstičević.

"Naravno, sve u okvirima ovih novih okolnosti s kojima smo suočeni", naglasio je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:33