PREMIJER NA SAJMU

Plenković na Interliberu: ‘Posebno je vrijedno to što je pozornost posvećena Ukrajini‘

Na upit što sve čita, rekao je da navečer djeci čita priče, a za sebe nešto aktualne literature iz međunarodnih odnosa
 Damir Krajač/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Međunarodni sajam knjiga - Interliber, a nakon obilaska izložbenih prostora rekao je da je sjajna atmosfera na sajmu na kojem je 300 izlagača iz 15 zemalja te da je posebno vrijedno to što je pozornost posvećena Ukrajini.

44. Međunarodni sajam knjiga Interliber 2022. na Zagrebačkom velesajmu premijer Plenković obišao je s djecom, a bili su i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

image
Damir Krajač/Cropix

Plenković je izjavio novinarima nakon obilaska izložbenih prostora kako je na Interliberu sjajna atmosfera, skoro je 300 izlagača iz 15 zemalja. Posebno je vrijedno to što je pozornost posvećena Ukrajini, napomenuo je dodavši i kako je vidio mnogo novih izdanja.

To je, smatra, posebno važno s obzirom na godine epidemije i krizu, a osjeća se i jedna „vibrantna“ pozitivna atmosfera.

image
Damir Krajač/Cropix

Svi se osjećaju poprilično dobro i rezultati su dobri, kazao je dodavši i kako je velik odaziv ljudi iz svih dijelova Hrvatske.

Naglasio je kako je ove godine Interliber posebno dobro posjećen te da je vidio mnogo mladih koji obilaze izložbene prostore i razgledaju knjige.

Na novinarski upit što sve čita, rekao je kako kao roditelj navečer djeci čita priče, a za sebe nešto aktualne literature iz međunarodnih odnosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:37