POŠTIVANJE RAZLIČITOSTI

Plenković i Jandroković čestitali pravoslavni Uskrs: ‘U vremenima neizvjesnosti, podjela i rata...‘

Uskrsna poruka nade i mira potiče, naglašava Jandroković, na solidarnost, milosrđe, međusobno razumijevanje i poštivanje različitosti

Andrej Plenković i Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu čestitku vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru pozvavši da duh tog velikog blagdana još više osnaži napore da zajednica u kojoj živimo bude još bolje mjesto za sve njezine građane.

"Svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći i najstariji kršćanski blagdan. Želim da vam Uskrs, koji je simbol nade, mira i vjere bude nadahnuće i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji", navodi se u čestitki.

Uskrsno vrijeme nas, naglašava premijer, uvijek iznova podsjeća na univerzalne ljuske vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije.

"Neka duh ovog velikog blagdana još više osnaži naše napore kako bismo zajednicu u kojoj živimo učinili još boljim mjestom za sve njezine građane. Uime Vlade i osobno želim vam obilje zdravlja, radosti i mira te da ove blagdanske dane provedete u krugu vaših obitelji i najmilijih. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!", poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

I predsjednik Sabora Gordan Jandroković uputio je čestitke vjernicima u Hrvatskoj koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Poručio je kako uskrsna poruka nade i mira u vremenu neizvjesnosti, podjela i rata u Ukrajini potiče na solidarnost, razumijevanje i poštivanje različitosti.

„Uime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke. Ozračje Uskrsa ispunjava nas radošću i ljubavlju te nadahnjuje da ojačani snagom vjere proslavimo pobjedu života nad smrti i svjetla nad tamom. U zajedništvu sa svojom najmilijima i bližnjima, neka ovaj blagdan u vaše obitelji unese potrebni optimizam, toplinu i životnu radost", ističe Jandroković u čestitki.

Uskrsna poruka nade i mira u ovim vremenima neizvjesnosti, podjela i rata u Ukrajini potiče, naglašava predsjednik Sabora, na solidarnost, milosrđe, međusobno razumijevanje i poštivanje različitosti.

"Najveći kršćanski blagdan poziva nas da u sebi pronađemo snagu praštanja i suosjećanja te pružimo ruku podrške svima kojima je ona potrebna. Želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse!", poručio je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:39