PREMIJER NA KAPTOLU

Plenković: ‘Drago mi je da su na misi i prognani Ukrajinci kojima Hrvatska pruža potporu‘

‘Ovo je vrijeme kada u miru svi skupa možemo propitkivati ono što radimo...‘

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je u nedjelju na uskrsnoj misi na Kaptolu koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, te je čestitao Uskrs svima, a posebno nazočnim prognanim Ukrajincima kojima Hrvatska pruža potporu u tragediji koja ih je zadesila.

"Sretan Uskrs svima, najveći kršćanski blagdan. Ovo je vrijeme kada u miru svi skupa možemo propitkivati ono što radimo, svoja postupanja, svoje odluke, nastojati sabrati misli i biti još bolji, prema drugima, onima koji su najpotrebitiji", rekao je Plenković nakon mise koja je održana u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu, nedaleko od katedrale koja je oštećena u zagrebačkom potresu.

"Drago mi je da su danas na misi i prognanici iz Ukrajine, uglavnom majke sa svojom djecom, što još jednom govori koliko je velika tragedija, ovog Uskrsa i zadnjih više od 50 dana snašla ukrajinski narod. Zato mi je drago da Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce i daju veliku potporu ukrajinskom narodu i onima koji su privremeni dom u ovim teškim okolnostima našli u Hrvatskoj", istaknuo je premijer.

Na misi su, uz premijera Andreja Plenkovića, bili i potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:23