SVJETSKI DAN

Plenković: ‘Činimo sve kako bismo osigurali ravnopravnost osoba sa sindromom Down‘

Svjetski dan osoba sa sindromom Down obilježava se 21. ožujka, a Ujedinjeni narodi službeno ga obilježavaju od 2012. godine

ilustracija

 Trevor Adeline/Caia Image/Profimedia

Premijer Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak u povodu Svjetskog dana osoba sa sindromom Down da Vlada čini sve kako bi ostvarila ravnopravnost u društvu osoba s tim sindromom i osigurala im što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu te mogućnost obrazovanja i zapošljavanja.

"Naša obveza je na prvo mjesto staviti brigu o najranjivijim skupinama u društvu! Činimo sve kako bismo ostvarili ravnopravnost osoba s #DownSyndrome u društvu i osigurali im što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu te mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja", stoji u objavi premijera na twitteru uz poveznicu #WorldDownSyndromeDay.

Svjetski dana osoba sa sindromom Down obilježava se 21. ožujka, a Ujedinjeni narodi službeno ga obilježavaju od 2012. godine.

Kao datum Svjetskog dana osoba sa sindromom Down odabran je 21. dan trećeg mjeseca u godini, kako bi se naglasila jedinstvenost triplikacije (trisomije) 21. kromosoma koja uzrokuje ovaj sindrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:23