GOVOR MRŽNJE

Planinari iz Karlovca napali Rome: Otkrijte nam tajnu kako da ih se riješimo!

Zazivali su 'čovjeka iz ne tako daleke prošlosti da ih zaštiti od tih lopova', valjda misleći na Hitlera ili Pavelića
 Screenshot

KARLOVAC - Ogorčeni što su im iz prostorije pokrali željezne predmete, planinari HPD-a Martinšćak iz Karlovca s pripadnicima romske manjine obračunali su se preko svoje internetske stranice, na vrlo ružan i uvredljiv način, pun mržnje i ksenofobije, zazivajući "čovjeka iz ne tako daleke prošlosti da ih zaštiti od tih lopova", valjda misleći na Hitlera ili Pavelića .

- Hoćemo li ikad više imati mira od Cigana - otkrijte nam tajnu kako da ih se riješimo - tako počinje tekst neimenovanog autora.

- Tijekom prošlog tjedna posjetila nas je grupa Cigana. Što da vam kažem, pokupili su sve šta se dalo pokupiti, a što je u sebi imalo ikakav metal. Ostali smo bez peći, bez bojlera, nekoliko željeznih šipki, bez držača košarice za smeće, još jednog stalka, ploče na kojoj je trebala biti ispisana dobrodošlica... Policija im sve tolerira (jer cigani su država u državi) i nitko im neće ništa, mogu krasti do mile volje i provaljivati gdje i kad god im se prohtije i nikome ništa - žali se autor podsjećajući na još neke primjere romskog lopovluka.

Tvrdi da legalno nose pištolje.

- Dali su im dozvolu na policiji, valjda se boje da bi ih netko mogao uznemiravati. Dao bih se okladiti da tu ima i automata. Uglavnom, gdje god se pojave, tu su i problemi. Ne znam šta bi trebali napraviti da nas vlast zaštiti od tih lopova. Bit će da bi to mogli riješiti samo Sarkozy ili Angela Merkel, a da ne spominjem jednog čovjeka iz ne tako daleke prošlosti - navodi autor pozivajući: "Cigani vratite nam naše željezo i pustite nas na miru".

Čim se proširila vijest o tekstu reagirali su iz HPD-a Vinica ograđujući se "neprimjernog i ksenofobičnog teksta objavljenog na službenoj stranici HPD-a Martinščak ".

- Naši ciljevi su usmjereni prema razvitku planinarskih vještina, promicanju planinarstva i druženju. Naročito smo usmjereni prema čuvanju prirode kao i prema svakom čovjeku bez obzira na spol, dob ili naciju - kaže predsjednik Krunoslav Golubić ne otkrivajući tko je autor spornog teksta, koji je ubrzo uklonjen.

Kliknite na sliku za uvećanje









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:35