IZAZVAO NESREĆU

Pijani vozač autobusa sudario se s autom kojim je upravljala pijana 42-godišnjakinja

Dotični je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju, no unatoč tome, brzo je lociran

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Protekloga vikenda prometna policija PU primorsko-goranske pojačano je nadzirala promet na cestama i zabilježila ukupno 309 prometnih prekršaja. A rekord je oborio, što se tiče alkoholnih promila, vozač autobusa koji je usput izazvao prometnu nesreću te potom pobjegao.

Naime, 58-godišnji vozač autobusa krapinskih oznaka u nedjelju je u kasnim popodnevnim satima u Povilama nadomak Novog Vinodolskog vozio navedenom dionicom s 1,83 promila alkohola. Skrivio je prometnu nesreću ušavši u raskrižje bez da je prethodno stao na znak obaveznog zaustavljanja pa je time oduzeo prednost vozilu riječkih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je upravljala 42-godišnja vozačica koja je isto "pala" na alkotestu - izmjereno joj je 1,01 g/kg.

Sreća u nesreći je da nije bilo ozlijeđenih osoba, a iz riječke policije kažu kako je vozač autobusa napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome, brzo je lociran te isključen iz prometa i priveden na kriminalističko istraživanje. Zaradio je optužni prijedlog "težak" 2100 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja D kategorijom narednih 12 mjeseci, a prekršajni sud, na koji je doveden u ponedjeljak, odlučit će o njegovoj sudbini.

Inače, na području PU primorsko-goranske kršili su se i drugi propisi. Čak 63 puta policija je u prekoračenju brzine uočila vozače, njih 58 nije koristilo sigurnosni pojas, devet ih je telefoniralo u vožnji, a još ih je sedam pijano vozilo.

- Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja. Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 sati na autocesti A6, u blizini vijadukta Osojnik, gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h. U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana - navode iz PU primorsko-goranske opetovano pozivajući vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:10