NEOBIČNI INCIDENT

PIJANI POLICAJAC BJEŽAO OD KOLEGA U SLUŽBENOM VOZILU Pio, plesao i zavodio konobarice

 Arhiva/CROPIX

Nakon što je jedan policajac PP Duga Resa prije tri mjeseca danima punio novinske stupce jer je u službi od vozačice zatražio seks u zamjenu za oprost od kazne, njegov se kolega iz iste postaje u noći na subotu potrudio ispasti još veći biser. On, doduše, nije nikoga seksualno uznemiravao, štoviše, pucao je od kavalirštine prema konobaricama dugoreškog kafića Arka, a kada su ga kolege htjele spriječiti u dovođenju u pitanje časti i ugleda hrvatskog policajca, "zbrisao" im je u službenim policijskim vozilom. Nismo uspjeli doznati je li pri tome koristio "rotirku", a kolege koje su ga hvatale dugoreškim prometnicama jamačno od sramote na tako nešto nisu ni pomišljale.

Ova neobična policijska pustolovina započela je u Hotelu Frankopan, gdje su policajci PP Duga Resa imali zajedničko druženje, došli su svi koji tada nisu radili, ali i oni koji su bili u smjeni, pa tako i u uniformi, poput junaka ove priče. Radi se inače o pograničnom policajcu iz jednog sela kraj Duge Rese. Uz svoje prijatelje iz postaje taman se bio opustio, kada je morao "povući ručnu", s obzirom da je bio uniformiran i na dužnosti. Oprostio se sa svima i otišao iz hotela. Njegovim je zapovjednicima zasigurno laknulo videći kako pripiti policajac ipak odlazi kući, no njegovi su planovi bili ponešto drugačiji. Krenuo je prema gradu u svoj omiljeni kafić Arka i tamo se još malo opustio, odnosno do te mjere da je postao kralj šanka. Šarmirao je goste, naročito konobarice koje se nije libio zatražiti ruku za ples "stiskavac".

Na njegovu žalost, vijest o njegovoj sreći gradom se proširila brže nego je to očekivao i priželjkivao, pa su mu se na mjestu događaja pojavile kolege, ali ne da s njime nazdrave, već da ga isprate kući.

Nakon kratkotrajnog objašnjavanja ipak ga nisu uspjeli nagovoriti da se smiri, a on je očito uvidio da će teško s njima izaći na kraj, pa se dao u bijeg, ni manje ni više, nego policjskim vozilom. Kolege mu nisu imale izbora, pa su krenule za njim. Nakon što su prošli nekoliko gradskih ulica, pratili su ga Starom Riječkom cestom do mjesta Jarče Polje, a potom lokalnim putem prema Lipi. Tu su ga konačno presreli, uhitili, alkotestirali i odvezli u postaju na trežnjenje.

Protiv njega će kolege provesti stegovni postupak, te može očekivati disciplinsku kaznu, ali i prekrašajnu, zbog vožnje u pijanom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:44