BRZO JE SVLADAN

Pijani Baranjac iz automatske puške pucao prema kućama, a potom i prema policajcima

Policija je, temeljem sudskog naloga, pretražila osumnjičenikov dom u Jagodnjaku te mu oduzela ručnu bombu, pušku i više komada streljiva

Policija, ilustracija

 Ivana Nobilo/Cropix

U baranjskom mjestu Jagodnjak uhićen je 51-godišnjak koji je u alkoholiziranom stanju iz automatske puške pucao prema okolnim kućama, ali i policajcima, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Osumnjičenika terete da je u subotu, 22. siječnja, u kasnim večernjim satima u dvorištu obiteljske kuće u Jagodnjaku, u alkoholiziranom stanju pucao iz ilegalne automatske puške prema susjednim kućama te policajcima koji su prethodno dobili dojavu o pucnjavi.

Brzom reakcijom osječko-baranjske interventne policije 51-godišnjak je svladan i uhićen te je predan pritvorskom nadzorniku, a prilikom intervencije nitko nije ozlijeđen, napominju u policiji.

Nakon uhićenja policija je u nedjelju, temeljem sudskog naloga, pretražila osumnjičenikov dom i druge prostorije u Jagodnjaku te oduzela ručnu bombu, pušku i više komada streljiva.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu 51-godišnjaka kazneno prijaviti zbog nedozvoljenog posjedovanja i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, navode u osječko-baranjskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:43