SEZONA JE POČELA

Pijana turistkinja u ‘polumrtvom‘ stanju pronađena u centru Splita, spašavali je građani i Hitna pomoć

Nekada su utjecaji opijata toliko snažni da je nužna i liječnička intervencija, kao što je bilo u ovom slučaju

Spašavanje turistice u Splitu

Stanovnici Splita već se neko vrijeme žale na turiste koji, pijani ili pod utjecajem droga, stvaraju probleme, remete javni red i mir,uriniriraju po sakralnim objektima...

Nekada su utjecaji opijata toliko snažni da je nužna i liječnička intervencija.

Tako je, na žalost, bilo i ovog petka kada se jedna djevojka do te mjere intoksicirala u blizini jednog noćnog kluba u samom centru Splita, nedaleko Marmontove, da su je u polumrtvom stanju u ranim jutarnjim satima zatekli građani i odmah pozvali Hitnu pomoć.

- Tužne i uznemirujuće scene pijanih/ drogiranih turista stanari svakodnevno moraju gledati ispred svojih kuća, osim što trpe njihovu buku i izlučevine/ smrad. Napomena: fotografija je nastala jutros oko 6 u blizini noćnog tj disko kluba u blizini Marmontove…Nadamo se da je djevojka dobro i da će drugi put pametnije! - napisali su u splitskoj Facebook grupi GetDirekt.

Djevojka je prevezena u splitsku bolnicu gdje joj je pružena potrebna pomoć.

Split se proteklih desetak godina "prometnuo" od tranzitnog do pravog turističkog grada, s nebrojenim klubovima, festivalima, vrhunskim restoranima, kafićima u kojima se "žestoko partija", "pub crawlingom"... Grad jer zbog toga i financijski procvao, otvaraju se novi apartmani, cijene nekretnina znatno su porasle. No, nikada se ne zna tko je turist, a većina ih se došla odmoriti i opustiti od stresa kojeg proživljavaju cijele godine.

Stoga su ovakve scene za očekivati, ali lijepo je vidjeti da su građani ipak, umjesto da samo prođu, odlučili pomoći djevojci u teškom stanju i pozvati žurne službe.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznajemo kako nisu obaviješteni o događaju. Konkretno, to znači da liječnici kod djevojke nisu utvrdili tragove nekih kaznenih djela poput teških tjelesnih zljeda ili seksualnih delikata već se, izgleda, samo srušila na pod i zaspala u alkoholiziranom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:09