STRAVA U ZAGORJU

Pijan automobilom naletio na 13-godišnjaka pa pobjegao, policija ga je tražila dva sata

Dječak je uslijed udara odbačen van kolnika na zelenu površinu sa sjeverne strane kolnika, izvijestila je policija

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Iako je pobjegao nakon što je pod utjecajem alkohola vozilom udario 13-godišnjaka u Varaždinskoj ulici u Sračincu, varaždinska policija uspjela je u roku od nepuna dva sata ući u trag odbjeglom vozaču.

Provedenim očevidom na mjestu nesreće utvrđeno je da je oko 17.30 sati u subotu 59-godišnjak s 1,79 promila alkohola u krvi vozio automobil iz smjera Varaždina prema Petrijancu.

- U jednom trenutku vozilom je sišao van prometne trake udesno, na biciklističku traku uz sjeverni rub kolnika te prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u 13-godišnjeg pješaka koji se kretao biciklističkom trakom iz suprotnog smjera. Dječak je uslijed udara odbačen van kolnika na zelenu površinu sa sjeverne strane kolnika. Ozlijeđenom dječaku medicinska pomoć pružena je u Općoj bolnici Varaždin gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Nakon prouzročene prometne nesreće, 59-godišnjak je bez zaustavljanja napustio mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti pružio pomoć unesrećenom dječaku. Isti je naknadno, oko 19.20 sati, pronađen po policijskim službenicima te je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola - otkrivaju iz PU varaždinske, koja će protiv neodgovornog vozača podnijeti odgovarajuću prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:19