NADA SE MANDATU

Petrov uoči izbora: ‘Mi smo vrhunski odradili kampanju, ali oni koji upravljaju državom učinili su sve da se ne vidi‘

Rekao je da će se predstavnici Mosta zalagati za "vraćanje EU-a kršćanskim korijenima"

Božo Petrov

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Mosta Božo Petrov pozvao je u petak sve građane da izađu u nedjelju na europske izbore, daju svoj glas Mostu i partnerima jer će oni, naglasio je, biti predstavnici "vraćanja EU kršćanskim korijenima", za što su pokrenuli i inicijativu da se u ugovore EU upiše kršćanska baština.

"Pozivam sve građane da u nedjelju izađu na europske izbore, zaokruže listu broj 11 Mosta i partnera, da se oslone na nas jer ćemo zaista biti njihov glas u EU parlamentu onako kako smo to radili u Saboru – čestito i dosljedno", poručio je iz Velike Gorice posljednjeg dana kampanje uoči izborne šutnje Petrov, koji se nada izlaznosti birača barem od 35 posto.

Naglasio je kako je izrazito bitno da što veći broj građana izađe na ove izbore jer se 80 posto zakona po kojima se živi u Hrvatskoj donosi u EU parlamentu.

"Mi se ne slažemo s politikom kakva se danas donosi u EU vezano za ilegalne migrante, zeleni plan, nametanje različitih ideologija. Te se stvari trebaju promijeniti", kazao je.

Pozvao je građane da potpišu Mostovu inicijativu da se u ugovore EU upiše kršćanska baština, kojom bi se javne politike temeljile na kršćanskom pogledu na čovjeka, obitelj, međuljudske i međunacionalne odnose, prirodu i gospodarstvo.

"Pokrenuli smo za vrijeme ove kampanje inicijativu da se EU vrati kršćanskim korijenima, da se promijene temeljni ugovori, da se sačuvaju one vrijednosti u kojima smo mi odgojeni i koje živimo jer su to zapravo vrijednosti koje žele ljudi koji dolaze u EU", ustvrdio je predsjednik Mosta.

Prema predizbornim anketama Most osvaja jedan mandat, čime je Petrov zadovoljan.

"Smatram da će Most dobiti europski mandat i da je to dobro jer ga na prošlim EU izborima nismo dobili. Pokazali smo građanima za što se borimo i za što ćemo se nastaviti boriti. Za razliku od nekih drugih koji cijelo vrijeme pričaju priče, mi imamo konkretan plan. Ovu ćemo inicijativu progurati na europskoj razini, imamo razgovore s predstavnicima drugih država članica, znamo što ćemo tamo raditi", rekao je.

S druge strane, nije zadovoljan samom predizbornom kampanjom. "Mi smo vrhunski odradili kampanju, ali oni koji upravljaju državom i imaju popriličan utjecaj na medije činili su sve da se ta kampanja ne vidi. Njih treba pitati koji se tu interes krije da prosječan građanin RH uopće nema dojam da su neki izbori u tijeku", istaknuo je.

Upitan je li Mostu odmogla situacija izlaska iz stranke supružnika Raspudić na samom startu kampanje, Petrov je kazao da nije te da im je, bez obzira na to, rejting stranke od travanjskih parlamentarnih izbora i porastao.

"Mi smo na parlamentarnim izborima imali 7,9, a prije 10-15 dana smo imali 8,6 posto podrške. Dakle, mi rastemo", naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 11:54