PREDSJEDNIK MOSTA

Petrov prozvao manjince: ‘Stvar je vrlo jednostavna, neka odluče jesu li vladajući ili oporba‘

- Ako pripadaju većini, onda neka većina predloži i glasa, onda će prijedlog podržati HDZ i DP, rekao je Petrov

Božo Petrov

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Mosta Božo Petrov pozvao je u srijedu zastupnike nacionalnih manjina da se opredijele jesu li dio vladajuće većine ili oporbe pa će onda biti riješene i nesuglasice oko izbora predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Za mene je stvar vrlo jednostavna, neka nacionalne manjine odluče pripadaju li većini ili oporbi, ne može se sjediti na dvije stolice, kazao je Petrov nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Ako pripadaju većini, onda neka većina predloži i glasa, onda će prijedlog podržati HDZ i DP, rekao je Petrov vezano za prijedlog Kluba nacionalnih manjina da se Milorada Pupovca (SDSS) imenuje predsjednikom Odbora za prva nacionalnih manjina čemu se protivi DP.

"Postoje samo dvije opcije, ili ste oporba ili ste vladajući, moje pitanje jesu li vladajući ili su oporba, ne možete biti jedno i drugo ili ne biti ništa”, ustvrdio je.

Komentirajući imovinsku karticu DP-ovog Stephana Nikole Bartulice, Petrov je istaknuo da treba sve istražiti, sve političke aktere, dužnosnike i sve političke stranke.

"Volio bih da se istraži na primjer odakle Možemo! dobiva toliku lovu da ima toliko mogućnosti za reklamiranje, je li to od Sorosa”, rekao je i podsjetio na prijedlog Mosta da se osnuje poseban porezni odjel za ispitivanje nerazmjera imovine.

Upitan o očekivanjima od europskih izbora, Petrov je ustvrdio da će Most imati eurozastupnika, a o tome tko će otići u Europski parlament odlučit će dan nakon izbora, ono što je najbolje za Hrvatsku i za Most.

"Meni bi, iskreno, najbolje bilo u ulozi psihijatra u Metkoviću”, dodao je i poručio da nije u politici zbog pozicija nego jer želi učiniti nešto za društvo.

Petrov se još jednom osvrnuo i na pravobraniteljicu za djecu tvrdeći da želi izbaciti božićne priredbe i svetoga Nikolu iz vrtića i škola.

"HDZ i DP su za takvo izvješće pravobraniteljice digli ruku, navodno nisu znali a navodno drže do tradicionalnih kršćanskih svjetonazora”, kazao je pa i njih prozvao da sjede na dvije stolice.

"Most neće dopustiti da ona pokrene čišćenje naših odgojno-obrazovnih ustanova i naše kulture od bilo kakvih kršćanskih elemenata jer je to navodno diskriminirajuće i politički korektno”, naglasio je.

Komentirajući sastanak glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića sa Slavkom Linićem, Brankom Šegonom i Tihomirom Kraljem, Petrov je pozvao Turudića da krene „kopati” po aferama koje je Most otkrivao zadnje četiri godine.

"Neka pokaže i dokaže da ne ovisi o ljudima koji su ga tamo postavili", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 15:02