PODRŠKA OREŠKOVIĆU

PETROV 'Drago mi je da je Milanović priznao da je sastančio s Mostovcima bez mog znanja. Pa zato smo s njima i prekinuli pregovore!'

Javnost će o tome sve znati, ali drago mi je da je Milanović s nečim izašao - kazao je Petrov
 Goran Mehkek / CROPIX

- Prije nego se formira vlada, očekujem da se sačini sporazum o reformskoj vladi u kojoj će biti navedeni ciljevi za iduće četiri godine - kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Komenitrajući izjavu koju je par minuta prije njega u pauzi konstituirajuće sjednice Sabora dao predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazavši da je prije mjesec dana u njegovom uredu u stranci imao sastanak s nekoliko zastupnika Mosta, Petrov je rekao da nije znao za sastanke koje su njegovi zastupnici imali u četiri oka sa Milanovićem.

- Znao sam da su zastupnici Mosta kontaktirani i o tome sam govorio - kazao je Petrov komentirajući događaj zbog kojega je, kako je tvrdio, prekinuo dogovor o formiranju vlasti s koalicijom Hrvatska raste. Odbio je i dalje izaći s imenima tko je iz Mosta kontaktiran jer je to, rekao je, zajednička odluka tijela u Mostu.

- Treba sačuvati dignitet i zaštititi te ljude. Znam da se to zadnjih tjedan dana najviše prelomilo preko mojih leđa. Javnost će o tome sve znati, ali drago mi je da je Milanović s nečim izašao - kazao je Petrov.

Na pitanje što misli o Tihomiru Oreškoviću odgovorio je da prema onome koliko je razgovoarao s mandatarom prosuđuje da će imati odličnu suradnju.

- To je kalibar osobe koja je spremna donijeti kvalitetne odluke i osoba koja će gurati promjene, a za to se i Most zalaže - rekao je Petrov.

O ministrima, naveo je, Most će se dogovarati sa Domoljubnom koalicijom, ali će trebati imati u vidu i preferencije mandatara Oreškovića koji će formirati svoj tim.

- Kako možete od jedne osobe očekivati da bude glavna i odgovorna za učinke, a ne dati joj mogućnost da si formira tim - rekao je Petrov.

Most će tražiti ministarstva u kojima može nositi promjene.

Na prijedlog novog predsjednika Sabora, Željka Reinera da se Hrvatski sabor opet zove Hrvatski državni Sabor rekao je da mu je to manje bitno, a da su mu najvažnije reforme. Reinerov govor nakon što je izabran na predsjednika Sabora ocjenio je pozitivnim i konstruktivnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 20:27