DIREKTORICA PIS-a

Pet stanova, dvije garaže, plaća od gotovo 21.000 kn... Pogledajte što sve posjeduje uhićena Marija Ratkić

Vlasnica je stana u Vinkovcima od 58 kvadrata, te stana u Zagrebu od 64 kvadrata procijenjenog na 960 tisuća kuna

Marija Ratkić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

U velikoj akciji Uskoka, zbog sumnje da su na štetu INA-e "zaradili" više stotina milijuna kuna, uhićena je i direktorica tvrtke Plinara istočna Slavonija (PIS) Marija Ratkić. Imovinska kartica otkriva da ta 59-godišnja članica HDZ-a iz Vinkovaca ima plaću od 20.822 kune, da još 18 tisuća kuna kroz godinu zaradi od rente. Ratkić ima čak pet stanova.

Vlasnica je stana u Vinkovcima od 58 kvadrata, te stana u Zagrebu od 64 kvadrata procijenjenog na 960 tisuća kuna. Suvlasnica je tri stana u Zagrebu površina 39, 62 i 70 kvadrata, procijenjenih ukupno na 2,7 milijuna kuna. Pored toga suvlasnica je i dviju garaža. Nema dionica, štednje, kriptovaluta, poslovnih udjela ni vrijednosnih papira. U vlasništvu je Passata iz 2016. godine.

Podsjetimo, kako smo već pisali, ona je u subotu na ispitivanju u USKOK-u praktično priznala počinjenje kaznenog djela. Ispričala je kako PIS ima koncesiju na području vukovarsko-srijemske županije gdje opskrbljuje 21.000 potrošača, od toga oko 1.500 komunalnih, a ostalo su građani. Kazala je da se PIS do prošle godine nije bavio prodajom plina trgovcima plinom.

"Jedini trgovac plinom kojemu je PIS ikad prodao plin je tvrtka OMS-Upravljanje", priznala je istražiteljima naglašavajući da je do toga došlo na traženje Damira Škugora koji je, uz funkciju direktora u Ini, jedinog opskrbljivača PIS-a plinom, bio i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora PIS-a i član skupštine te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:56