OPORBA NA OBLJETNICI

Peđa Grbin poručio iz Vukovara: ‘Obljetnice su prigoda za prisjećanje na dobro, ali i na loše‘

Kazao je kako upravo iz Vukovarsko-srijemske županije treba poručiti kako su obećanja od 200.000 kuna za povratnike - glupost.

Peđa Grbin 

 Marko Mrkonjic/Cropix

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je u subotu u Vukovaru kako je 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske prigoda da se oda priznanje zaslužnima za to, ali i podvuče crta te sagleda gdje smo danas i podnesu računi o onome što je bilo dobro, ali i loše.

"Pokazalo se da je borba koju je Hrvatska vodila bila ispravna borba, ali isto tako bila je to borba koju su drugi prepoznali", rekao je Grbin i dodao da zbog te borbe nema boljeg mjesta od Vukovara da se toga prisjeti.

Rekao je kako se danas obilježava i završetak procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, jednog od najvećih uspjeha Hrvatske.

image

Peđa Grbin

Marko Mrkonjic/Cropix

"Ovo je, međutim, i trenutak da se, nakon objave katastrofalnih rezultata popisa stanovništva, kaže i da Hrvatska nije uspjela u jednom dijelu - nije uspjela osigurati da se svi građani u zemlji osjećaju dobro i da svi žive na način koji ih ne bi tjerao od kuća, kao i da svi mogu dostojanstveno živjeti od svojega rada", poručio je.

Kazao je kako upravo iz Vukovarsko-srijemske županije treba poručiti kako je posebna demografska politika i posebne demografske mjere, poput obećanja 200.000 kuna za povratnike - glupost.

image

Peđa Grbin u Vukovaru

Marko Mrkonjic/Cropix

"Postoji samo jedna ispravna demografska mjera, a to je voditi državu na ispravan način, osigurati ljudima posao i krov nad glavom, vrtiće za djecu, kvalitetno obrazovanje i, iznad svega, uređenu državu i društvo bez korupcije kao glavnog razloga zašto ljudi bježe iz Hrvatske", ustvrdio je Grbin.

"Ako Vlada Andreja Plenkovića nije sposobna osigurati sve to, neka se makne i prepusti to onima koji će moći", poručio je.

image

Peđa Grbin

Marko Mrkonjic/Cropix

Uz predsjednika SDP-a Peđu Grbina, obilježavanju 24. godišnjice od mirne reintegracije i 30. godišnjice od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, nazočne su bile i potpredsjednica SDP-a i Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, politička tajnica SDP-a i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, glavni tajnik SDP-a Vedran Babić, saborski zastupnici Arsen Bauk i Martina Vlašić Iljkić.

Podno Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav položili su cvijeće i zapalili svijeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:41