ZAMJENIK MINISTRA

Pauletić o navodnom rasipanju novca u HTZ-u, suradnji s HDZ-om, zašto mu imponira Petrov...

Robert Pauletić, zamjenik ministra turizma.
 Foto: Sandra Šimunović / CROPIX

Iako ga većina javnosti još uvijek doživljava kao pobjednika Kviskoteke i drugih kvizova, putopisca i književnika, Robert Pauletić u kratkom razdoblju podigao je dosta prašine na svom novom radnom mjestu zamjenika ministra turizma.

U Studiju 4 HRT-a govorio je o rasipanju novca i sporom radu HTZ-a te, kako kaže, dobroj suradnji Mosta i HDZ-a koja bi trebala rezultirati boljitkom.

'I inače imam loša iskustva s HTZ-om. Ušao sam dublje u taj sustav. Troše ogromne novce, njihov je budžet 380 milijuna kuna – od toga iz proračuna prošle godine 78 milijuna a ove godine 44. Nekoliko je razloga za rez – čelnici HTZ-a su prošle godine oročavali sredstva što pravno vjerojatno nije dozvoljeno. Kad su to vidjeli ministri, toliko su im iznos ove godine oduzeli. Sad nedostaje novac za udružena oglašavanja s tour operaterima', kaže Pauletić.

'Neću odstupiti od ideje da se otvori ured Ministarstva turizma u Dalmaciji, čemu se mnogi protive, a ako se to ne dogodi otići ću', naglasio je. 'To je potrebno, i simboličan je čin decentralizacije. Srednja Dalmacija zapostavljena je u svakom pogledu', kaže.

Većim problemom smatra rasipanje novca HTZ-a o čemu dnevno od kolega iz branše, kako tvrdi, dobiva desetke prijava.

Pauletiću imponiraju poštenje i uspjesi Mosta, Ivana Kovačića i Bože Petrova, i zato se odlučlo uključiti u politiku. Kao mostovac dobro surađuje s HDZ-om i smatra normalnim da se u prvoj ovakvoj vlasti događaju prepirke, dobro je što iz njih proizlaze pomaci, jer ni jedna strana ne može raditi što želi. 'Osobno smatram da je ovo najbolja moguća kombinacija, uz malo hladne glave i više popuštanja sa strarne HDZ-a mogli bi provesti reforme da narod počne dobro živjeti. Mediji to pokušavaju minirati, ali nada se da će vlast izdržat', zaključio je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:59